Odlični Lazar Kovačević u finalu Olimpijskih igara 1Foto: SSS

U disciplini 50 metara trostav vazdušna puška, Lazar Kovačević briljirao je u kvalifikacijama i od 44 takmičara plasirao se u finale. On je sa prosekom 9,867 zauzeo peto mesto i sa još sedmoricom kolega pucaće za medalju u četvrtak, 1. avgusta, od 9.30 časova.

Sjajni Jagodinac je na kraju završio kao peti u kvalifikacijama, mada je do poslednje serije u stojećem položaju bio drugi.

Nažalost, tri devetke od poslednjih pet hitaca u poslednjoj seriji koštali su ga nešto boljeg plasmana, ali je i kao peti uspeo da se plasira u finale u kome će osam najboljih pucati za odličja.

On je prvo dominirao u klečećem položaju, zauzevši drugo mesto sa 199 od mogućih 200 bodova, a potom je bio sjajan i tokom gađanja u ležećem položaju pošto je osvojio 198 od maksimalnih 200 bodova.

Zadržao je visok plasman, dočekavši treći deo nadmetanja na odličnom trećem mestu.

U stojećem položaju započeo je seriju na impresivan način sve samim desetkama (pet desetki u prvoj seriji). Ispred njega je bio samo Ukrajinac Serhi Kuliš. Nakon prve serije imao je osam desetki i dve devetke (svaki stav ima po dve serije od po deset hitaca).

Ipak, iz poslednjih pet pokušaja u tri navrata pogodio je devetku što ga je koštalo nešto boljeg plasmana.

Važno je napomenutu da je u kvalifikacijama učestvovalo 44 takmičara, a da je samo njih osam otišlo u finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari