Đoković ima primedbu: Neprimereno je da se olimpijski žreb u singlu iznuđeno popunjava igračima dubla 1Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Novak Đoković je lako prebrodio prvu prepreku na olimpijskom Rolan Garosu.

To se i očekivalo, jer je srpski teniski as prvi nosilac, a njegov rival Australijanac Metju Ebden i nema rejting u singlu, a treći je u dublu, gde i polaže veće nade.

U olimpijski žreb za pojedinačna iskušenja je ušao silom prilika, posle mnogobrojnih otkazivanja.

Đoković je posle meča u izjavi za RTS ukazao da takvo iznuđeno rešenje nije dobro za olimpijsko takmičenje.

„Nelogična su pravila da ako neko otkaže, zovu igrača iz dubla, a ne onog iz singla na dugoj listi čekanja. To je neprimereno za olimpijske igre. Bolje da igra neko ko ima veće šanse i kome je singl profesionalno opredeljenje“.

U nedelju njegov veliki rival Španac Rafael Nadal igra svoj meč prvog kola protiv Mađara Mortona Fučoviča.

Pobednik će biti sledeći suparnik glavnog favorita.

„S Nadalom nisam igrao dugo, od Rolan Garosa 2022. mislim. Imali smo u prošlosti epske duele i očekujem još jedan takav ako do njega dođe. On ne igra onako kako je igrao na vrhuncu karijere, ali ne igram ni ja. Bilo bi mi drago da se sretnemo opet, u novim okolnostima, i da priredimo publici novo uživanje“.

Đoković je primetio i da na tribinama ima redovne publike Rolan Garosa kao pariskog turnira za grend slem, ali i mnogo običnih ljubitelja sporta koji koriste priliku da prate razne olimpijske događaje, pa je i šarenilo od mnogobrojnih nacionalnih zastava u gledalištu veće nego kad su borbe za Kup musketara.

Dobro je, kaže, što je igrao na „Šatrijeu“, budući da zbog krova koji je navučen nije morao da čeka na meč, s obzirom na to da u Parizu lije kiša.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari