Olimpijska NBA revija u Las Vegasu: Amerikanci protiv Kanađana pokazali šta žele da rade ovog leta 1Foto: AP/Steve Marcus

Američka košarkaška reprezentacija, četvorostruki uzastopni olimpijski šampion, odigrala je prvu pripremnu utakmicu za Letnje igre u Parizu.

U Las Vegasu je savladala Kanadu sa 86:72.

Američki selektor Stiv Ker je malo mešao karte.

U igru uopšte nisu ulazili Kevin Durent i Derik Vajt, a prvu petorku činili su Stef Kari, Džru Holidej, Devin Buker, Lebron Džejms i Džoel Embid.

 

Kanađani, koji su veliki dužnici komšijama jer su ih na Mundobasketu prošle godine pobedili u meču za bronzu na produžetak, bolje su ušli u meč i dobili prvu četvrtinu 21:14.

Ipak, stvari dolaze na svoje mesto u drugoj deonici koju SAD dobijaju 27:12. Praktično je sve rešeno u trećoj deonici, koju dobijaju puleni Stiva Kera 28:21 i pred poslednju četvrtinu imaju +15 – 69:54. Do kraja utakmice Amerikanci nisu ispuštali dvocifrenu prednost.

Kod pobednika najefikasniji je bio Entoni Edvards sa 13 poena, jedan više od Stefa Karija. Dvocifreni su još bili Holidej sa 11 i Entoni Dejvis sa 10, a zabeležio je i 11 skokova. Na drugoj strani Pi Džej Beret zabeležio je 12 poena, a Dilon Bruks i Šej Gildžs-Aleksander po 10.

SAD se nalaze u Grupi C sa reprezentacijama Srbije, Portorika i Južnog Sudana, dok je Kanada u Grupi A Olimpijskih igara sa Australijom, Španijom i Grčkom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari