Srbija sutra na Olimpijskim igrama: Košarkaši i odbojkašice u utakmicama bez popravnog, kreće kajak, koliko može Ivana Španović... (SATNICA) 1Foto: Starsport

Za srpske olimpijce kreću od četvrtfinala utakmice na ispadanje u timskim sportovima.

Uverenje je da su to psihološki najteži mečevi, jer u slučaju poraza nema popravnog, a iz pobede mogu da izrastu krila i za neslućene visine.

Primer za neuspeh iz Pariza jesu basketaši Srbije, koji se zbog poraza u doigravanju za odlazak u polufinale vraćaju kući.

Košarkaši se sastaju sa Australijom, koja bi trebalo da im bude prvi prolazni cilj ka još jednom duelu sa Amerikancima za kratko vreme.

Odbojkašice, koje su donele medalje s prethodne dve olimpijade, igraju protiv Italijanki. Prođu li azurnu prepreku, onda s uspešnijim iz dvoboja Kineskinja i Turkinja.

Srbija sutra na Olimpijskim igrama: Košarkaši i odbojkašice u utakmicama bez popravnog, kreće kajak, koliko može Ivana Španović... (SATNICA) 2
Foto: Fonet/AP

U kvalifikacijama se ogledaju dve uzdanice u skoku udalj, koje su svrstane u dve različite grupe.

Norma je 6,75, a u finale, 8. avgusta, ući će i atletičarke koje je ne dosegnu, ali budu među 12 najuspešnijih u predtakmičenju.

Ivana Španović, svetska prvakinja iz Budimpešte prošle godine, koja je, štedeći se za svoje poslednje olimpijsko iskušenje, odustala od odbrane evropskog trona nedavno u Rimu, velika je nepoznanica.

Njen najbolji rezultat ove sezone je 6,29, ali nada u dobar rezultat u Sen Deniju nije je napustila.

Milica Gardašević ima 6,76.

Na regatne staze će kajakaši sprinteri.

Muški četverac će obezbediti mesto u polufinalu (8. avgust) ako bude među dva najbrža čamca, inače imaće popravni u 13.10 časova.

Ženski četverac ide direktno u finale zauzme li jedno od prva tri mesta, u suprotnom njegova još jedna šansa je 8. avgusta.

Četiri kajakaša su se podelili i na dva dvoseda. Takođe po dva najbolja idu u polufinale, a za ostale je popravni u 14.30.

Satnica srpskih sportista

9.30: kajak (m), četverac 500 m, kvalifikacije (Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević, Vladimir Torubarov)

10: kajak (ž), četverac 500 m, kvalifikacije (Anastazija Bajuk, Milica Novaković, Marija Dostanić, Dunja Stanojev)

11.15: atletika (ž), skok udalj, kvalifikacije (Ivana Španović, Milica Gardašević)

11.30: kajak (m), dvosed 500 m, kvalifikacije (Marko Novaković, Marko Dragosavljević; Anđelo Džombeta, Vladimir Torubarov)

11.30: rvanje (m), grčko-rimski 97 kg, osmina finala (Mihail Kadžaja); četvrtfinale u 12.50, polufinale u 18.35

14.30: košarka (m), četvrtfinale, Srbija – Australija

21: odbojka (ž), četvrtfinale, Srbija – Italija

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari