Još jednom izostala bronza na Marsovom polju: I džudistkinja Milica Žabić bez medalje, Francuskinja Diko pobedila iponom (VIDEO) 1Foto: Beta AP/Eugene Hoshiko

Džudistkinja Milica Žabić (30), nekadašnja juniorska prvakinja Evrope (2013), olimpijski debitant, izgubila je iponom u 31. sekundi meča za bronzu u kategoriji +78 kg, najvećoj težinskoj u ženskoj konkurenciji.

U ranom delu meča u dvorani na Marsovom polju u Parizu njen trenutak nepažnje je dočekala Francuskinja Roman Diko, koja je bronzu uzela i u Tokiju 2021.

 

Ženski turnir u džudou održava se od Barselone 1992.

Naša prva takmičarka je bila Leposava Marković s 20. mestom u superlakoj kategoriji (do 48 kg), a niko se i nadalje nije tako približio odličju kao Žabićeva.

Žabić je od prepodnevnih sati prošla isti put kao Strahinja Bunčić onomad u kategoriji do 66 kg.

Pripale su joj prve dve borbe, a u drugoj je savladala olimpijsku vicešampionku iz Tokija 2021. Kubanku Idalis Ortiz, osvajača zlatne medalje u Londonu 2012.

Zatim je u četvrtfinalu poražena protiv evropske prvakinje Izraelke Raz Herško, a u repesažu za odlazak na meč za bronzu na megdan joj zbog povrede nije ni izašla važeća olimpijska pobednica Japanka Akira Sone, što je bila i Bunčićeva pogodnost, jer se iz istog razloga povukao Nurali Emomali iz Tadžikistana.

Bunčić je ostao bez medalje, koja bi bila prva za naš džudo od Moskve 1980 (bronza Radomira Kovačevića u superteškoj kategoriji +95 kg), jer ga je pobedio Gusman Kirgizbajev iz Kazahstana.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari