Pešić: Nikoga ne provociram, ali trebalo je da Srbija i Nemačka igraju za zlato na Olimpijskim igrama 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Posle osvajanja olimpijske bronze selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je dao viđenje neće dopasti Amerikancima i Francuzima, finalistima Olimpijskih igara.

„Da bude svima jasno: oba ova tima zaslužuju da igraju finale! Ne provociram nikog, ali trebalo je večeras Srbija i Nemačka da igraju za zlato na Olimpijskim igrama!“

Osvrnuo se selektor na učinjeno i rekao da je sada vreme za odmor i slavlje, a o tome ko će biti selektor dalje, Pešić kaže:

„Sada je vreme za slavlje, jer je ovo veliki uspeh. Nemam nikakve planove, da budem iskren. Prvi put u životu ne znam šta ću raditi sledećih dana, osim da budem sa porodicom, da malo proslavimo, da se odmorim. Stvarno ne znam. Ja sam uvek na raspolaganju srpskoj košarci za bilo koju ulogu. Svi znaju da je košarka u Srbiji najvažniji sport, ali moramo da mislimo kako da je razvijamo. A, to ko će biti selektor, ko će biti na funkcijama, to je sada manje važno“.

Pešić: Nikoga ne provociram, ali trebalo je da Srbija i Nemačka igraju za zlato na Olimpijskim igrama 2
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Pešić je bio zadovoljan igrom i pristupom na današnjoj utakmici, baš kao i tokom čitavog turnira.

„Rekao sam pre početka OI da je ovo jedan od najizjednačenijih turnira svih vremena. Srećni smo što smo učestvovali, srećni što smo pobedili danas. Igrali smo solidnu utakmicu, kao protiv SAD. Plan je bio i to su videli svi koji prate i razumeju košarku, da zaustavimo Šrudera i Vagnera, mislim da smo odradili odličan posao protiv obojice. Mnogo je bolje kada pobedite na kraju, to je staro pravilo. Srećan sam što sam deo ovog uspeha“.

Iskustvo selektora Pešića je donelo mnogo toga, ali je i on morao da se prilagodi mlađima:

„Nove generacije imaju drugačije prioritete, drugačije navike u životu i važno je da se to razume. I da se prihvati kao jedan izazov, kako da se nađe način da se sa njima komunicira. Uvek sam govorio da posao trenera počinje pre treninga ili utakmice i da se završava posle toga. Morate da investirate vreme u komunikaciju sa igračima. Morate da pokažete poštovanje, da bi onda oni otvorili svoj um“.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari