Pešić pred duel sa Australijom: Sva koncentracija usmerena na pripreme za Olimpijske igre 1foto Srđan Stevanović/STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je uoči sutrašnjeg meča sa Australijom u okviru priprema za Olimpijske igre u Parizu, da je sva koncentracija usmerena upravo na utakmice koje će se igrati na tom turniru.

„Veoma važno je razumeti da se mi nalazimo u fazi priprema za Olimpijski turnir i da je naša kompletna koncentracija usmerena na to kako pripremiti ekipu za prve tri utakmice koje igramo u Lilu“, rekao je Pešić za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije trenirala je danas u Abu Dabiju, gde će sutra od 18 sati igrati protiv Australije, a dan kasnije i protiv košarkaša SAD.

„Igrači su svesni zadataka koji su pred njima u naredne dve utakmice, svesni su da smo došli ovde da napredujemo u svakom smislu, i fizičkom i taktičkom. Obe utakmice gledamo kao deo priprema“, kazao je selektor.

Pešić je dodao i da igrači uvek žele da daju svoj maksimum na zvaničnim utakmicama, i da je zato zadatak da se poboljša individualna forma kod svakog igrača i da se vidi na koga može da se računa za Olimpijske igre.

Srbija turnir na Olimpijskim igrama započinje 28. jula u Grupi C, u okviru koje će igrati sa SAD, Portorikom i Južnim Sudanom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari