Pešić pred Južni Sudan: Ekipa koja je najviše napredovala 1Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da je Južni Sudan ekipa koja je najviše napredovala, kako individualno, tako i kao tim.

 

„Igramo poslednju utakmicu u grupi protiv Južnog Sudana, ekipe koja je najviše napredovala, kako individualno, tako i kao tim. Igraju totalno drugačiju košarku od drugih. Košarku sa dosta trčanja i šutiranja i izuzetnom atletikom. Njih ne zanima ko je na drugoj strani“, izjavio je Pešić, a preneo KSS.

Srbija će sutra u trećem kolu Grupe C Olimpijskih igara igrati protiv Južnog Sudana.

„Oni igraju sa respektom prema protivniku, ali veruju u sebe. Mogu brzo da naprave i plus i minus od 15 poena. Dosta neugodan rival. Od svih ekipa na turniru oni su najbolji u skoku, 42 u proseku, od čega 17, 18 u napadu. To je ekipa koja je stalno u tranziciji, uzimaju brze šuteve. Moramo da budemo oprezni, ali i odlučni, jer ti ofanzivni skokovi vraćaju njima samopouzdanje“, dodao je Pešić.

Srbija je u prva dva kola zabeležila po pobedu i poraz, poražena je u prvom kolu od SAD, a u drugom kolu je pobedila Portoriko.

Reprezentativac Srbije Vanja Marinković je rekao da Srbije ide „na pobedu sa što većom razlikom“.

„Biće teška utakmica, ali idemo na pobedu. Idemo da pobedimo sa što većom razlikom, kako bismo dobili lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Dobra su ekipa, igraju agresivno. Slično kao i mi. Dobra ekipa, dobar trener, dobro vođeni. Idemo da se nadigravamo i da pobedimo“, rekao je Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari