Pešić pred SAD: Najbolji tim u istoriji reprezentativne košarke 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da je ekipa SAD najbolji tim u istoriji reprezentativne košarke.

„Igramo protiv izuzetne ekipe. Po meni, najbolje u istoriji reprezentativne košarke. Amerikanci više ne prezentuju samo taj izuzetan individualni kvalitet, oni su u međuvremenu porasli i kao ekipa. Poštujemo to, ali poštujemo i nas. I ne plašimo se, želimo da igramo dobru utakmicu“, izjavio je Pešić, a preneo Mozzartsport.

Košarkaši Srbije sutra od 21.00 igraju protiv SAD u meču polufinala Olimpijskih igara.

„Ne pretimo nikome. Nemamo ni prava da pretimo, svesni smo sa kim igramo. To što smo mi među četiri najbolje ekipe je ogroman uspeh sam po sebi, ali rekli smo da smo došli ovde ne da damo sve od sebe, nego da damo sebe kako bismo došli do olimpijske medalje. Sutra je naravno prva šansa i ne želimo da je tek tako izgubimo“, dodao je Pešić.

Srbija je u četvrtfinalu u utorak pobedila Australiju posle produžetka, iako je u drugoj četvrtini gubila i sa 24 poena razlike.

„Posle vrlo teške i uzbudljive utakmice sa Australijom u kojoj smo se ne samo fizički nego i mentalno istrošili, dali smo igračima malo više prostora da se odmore. Dali smo puno posla našim trenerima i medicinskom stafu da probaju da ih vrate u prvobitno stanje, jer je protiv Australije stvarno bila ogromna potrošnja. Sutra ujutru ćemo imatitrening od 45 minuta do sat vremena i ulazimo sa puno samopouzdanja u utakmicu protiv Amerikanaca“, rekao je Pešić.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari