Pešić video i drugu stranu medalje u pobedi protiv Japana: Moraćemo da podignemo nivo odbrane na meču s Grčkom 1Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

U duelu dva učesnika Olimpijskih igara Srbija je po očekivanju savladala Japan u Beogradskoj areni u pripremnoj utakmici.

Selektor Svetislav Pešić uviđa i dobre i manje dobre stvari u predvečerje odlaska u Lil, gde se igraju utakmice u grupi protiv SAD (28. jul), Portorika (31. jul) i Južnog Sudana (3. avgust).

„Doneli smo dobru odluku po pitanju izbora protivnika za regularnu sezonu, za još jednu utakmicu u ovom delu priprema. Plej-of kreće u Lilu. Boljeg rivala ne bismo našli u ovom momentu. Japan nije SAD, ali igra napad iz tranzicije, dobro napada iz trčanja, u ranim šutevima i pikovima. Što se tiče ukupnog utiska, zadovoljni smo da je publika došla u lepom broju. Vdelo se da se zaželela reprezentacije. Mi smo ponekada prihvatali ovo kao prijateljsku utakmicu, nekad smo igrali za publiku, nekad za rezultat“, uviđa Pešić.

Poslednja pripremna utakmica je protiv Grčke u ponedeljak u 20 časova isto u Beogradskoj areni.

„Već će protiv Grčke morati da bude drugačije, pre svega da dignemo odbranu. Momci nisu baš pažnju obratili na odbranu, a ovo što je Japan uradio u životu nisam video. Šutirali su preko 40 puta, ubacili 20. Ne mogu da kažem da se mi nismo zalagali, ali moraćemo da dignemo nivo odbrane protiv Grčke. Bilo je dobre saradnje dva i tri igrača, što smo popravili u odnosu na prethodne utakmice. Videli ste da još nismo u fizičkom stanju za turnir kakav su Olimpijske igre, pogotovo protiv rivala koji nas čekaju tamo, Portoriko i Južni Sudan koji su dobri u tranziciji i individualno jaki. Moramo da preuzmemo sudbinu u svoje ruke da bismo došli do pobeda koje želimo u grupnoj fazi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari