Plejmejker košarkaša Srbije pred duel sa Amerikancima: Svaki tim ima mane, pa i “drim tim” 1foto FoNet/AP

Plejmejker reprezentacije Srbije Vasilije Micić, najavljujući večerašnji duel sa Amerikancima (21.00), kaže da je “drim tim” najteži rival na turniru, ali da je na jednu utakmicu svašta moguće.

U četvrtfinalu olimpijskog turnira, Orlovi su okrenuli -24 i na kraju u produžetku pobedili Australiju sa 95:90.

“Uzbudljivo je bilo. Sada, kad se sve malo sleglo, verovatno je još draže ovako, ali samo da smo pobedili i prošli dalje. Utakmica je bila interesantna za gledaoce, a i nama dok smo igrali. S obzirom na druge rezultate u četvrtfinalu, naša je bila možda najzanimljivija utakmica”, kaže Micić za Sport klub i dodaje:

“Iskreno, već od druge četvrtine je bilo na srce, nije bilo toliko na suvo znanje, već na energiju. Imam utisak da je svako od nas ponaosob maksimalno odigrao, pogotovo energetski. Pokretač nam je bio Aleksa defanzivno, svi pomalo smo dodavali – mislim da je Bogdan odigrao kvalitetnu utakmicu – iako je bilo iscrpljujuće – Joka pogotovo, na kraju i odbranu na Milsu. Izvukli smo maksimum jedni iz drugih, došli u situaciju da se vratimo u utakmicu i da pobedimo. Izazovan meč za svakog od nas”.

Stručni štab je igračima dao duži odmor u sredu.

“Ja sam iskreno bio ‘stondiran’. Spavao sam do 12, sad idem malo u šetnju, pa ću opet da se odmaram. Posle timski sastanak i teretana, svako ima neki svoj individualni program, ali generalno odmor – samo odmor“.

Sada slede Amerikanci, ekipa od koje su “orlovi” izgubili u Abu Dabiju na pripremama, kao i u grupnoj fazi.

“Tražićemo šansu u ritmu igre, da nađemo njihove mane, svaki tim ih ima. Jeste da su oni kvalitetom zaista na neverovatnom nivou, imaju košarkaše koji igraju u oba smera – i odbranu i napad – toliko talenta… Ipak, mislim da na jednu utakmicu svašta može da se desi. S njima je najteže verovatno, ali postoje šanse, to nam je tema broj jedan sada“.

Prethodno, u prvom polufinalu sastaju se Nemačka i domaćin Francuska, od 17.30.

„Mislio sam da će biti Kanada u polufinalu, oni su po talentu najbliži SAD, ali u tome i jeste draž četvrtfinala. Francuska je bila nošena euforijom publike, imaju i kvalitet, to je lepo iznenađenje. Po mom mišljenju, Nemačka je najuigranija ekipa, igraju dosta na rutinu, na uigranost koja je plod njihovog okupljanja od 2015-2016. godine. To se vidi na terenu, samouvereni su, ne osciliraju, snalaze se i u igri na mnogo poena i na malo poena. Mislim da je Nemačka favorit“, zaključuje Micić za Sport klub.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari