Poljaci "blindirali" Nikolu Grbića i pre Olimpijade 1Foto: EPA-EFE/Adam Warzawa

Proslavljeni srpski stručnjak moći će da vodi reprezentaciju na Olimpijskim igrama bez većeg stresa.

Odbojkaši Poljske slove za najveće favorite na Igrama u Parizu, posebno u odsustvu reprezentacije Rusije.

Reč je o selekciji koja može da napravi dve postave vrhunskog kvaliteta, s obzirom na to da na svakoj poziciji ima po najmanje dvojicu odličnih odbojkaša.

Iako u Parizu neće ništa manje očekivati od plasmana u finale, u Odbojkaškom savezu Poljske želeli su da selektora rasterete još većeg stresa odlukom da sa njim produže saradnju do 2028. i Olimpijskih igara u Los Anđelesu.

Nikola Grbić dobio je time satisfakciju za već urađeno na klupi Poljske, s bozirom na to da je osovjio pet medalja na velikim takmičenjima.

Mlađi od braće Grbić preuzeo je vođenje reprezentacije Poljske 2022. i za nepune dve godine na klupi uspeo je da sa svojim izabranicima osvojio zlato na Evropskom prvenstvu i srebro na planetarnom takmičenju.

I na klupi ženske odbojkaške reprezentacije Poljske neće biti promena, s obzirom na to da je ugovor produžen i sa Italijanom Stefanom Lavarinijem.

– Obaveštamo vas da treneri ostaju kod nas. Produžili smo ugovore sa njima. Ovo najavljujemo kao ukazivanje poverenja u njihov rad. Treneri se ocenjuju po rezultatima, a kao što možete da vidite, zahvalan sam im na onome što su uradili. Drago nam je što će moći da nastave razvoj naših reprezentacija. Želim im sreću, naporan i plodan budući rad ne samo na Olimpijskim igrama, već i u godinama koje dolaze – poručio je Sebastijan Šviderski, prvi čovek Odbojkaškog saveza Poljske.

Inače, reprezentacija Poljske igraće na Olimpijskim igrama u grupi B zajedno sa Italijom, Brazilom i Egiptom.

Njihove koleginice trebalo bi da u Parizu imaju nešto lakši posao u grupnoj fazi, s obzirom da će im konkurenciju činiti Brazilke, Kenijke i Japanke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari