Poznato ko će nositi zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije doneo je odluku da će kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić biti nosioci zastave na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Predsednica Sportske komisije OKS Milica Đuričić obavestila je članove IO o predlogu za nosioce zastave Republike Srbije na seremoniji otvaranja OI u Parizu.

Od Olimpijskih igara u Tokiju, Međunarodni olimpijski komitet dao je mogućnost nacionalnim olimpijskim komitetima da na ceremoniji otvaranja državnu zastavu nose jedan muški i jedan ženski sportista.

Članovi IO prihvatili su predlog Sportske komisije OKS da nosioci zastave Republike Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja budu višestruki olimpijski, svetski i evropski šampioni – vaterpolista Dušan Mandić i odbojkašica Maja Ognjenović.

Izvršni odbor doneo je odluku da šef misije Olimpijskog tima Srbije na predstojećim OI u Parizu bude Sonja Vasić, sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije.

Sonja Vasić je nakon izbora za šefa misije preuzela reč i upoznala članove IO sa tokom priprema misije OKS za Igre u Parizu i podelila važne informacije pred nastupajuće takmičenje.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su promene u okviru liste kategorisanih sportista programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 i Razvojni program.

Novokvalifikovani sportista u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 je rvač Ali Arslan, dok je u Razvojni program ušlo osmoro novih sportista, i to kajakaši Veljko Vještica i Strahinja Dragosavljević, džudisti Boris Janković i Natalija Prolić, rvači Andrija Mihajlović i Milica Sekulović, kao i veslači Sergej Čipak i Milan Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari