Premijer Rumunije bojkotuje ceremoniju zatvaranja Olimpijskih igara: Oduzimanje medalje „skandalozna situacija“ 1Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Rumunski premijer Marsel Čolaku rekao je da će bojkotovati ceremoniju zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu zbog „skandalozne situacije“ koja je koštala rumsunsku gimnastičarku bronzane medalje u parteru.

Ana Barbosu je u ponedeljak slavila bronzanu medalju u parteru, kada su treneri selekcije SAD uložili žalbu na rezultat izvedbe Džordan Čajls.

Sudije su preinačile odluku i popravile rezultat Amerikanke za 0,1, što joj je bilo dovoljno da sa petog skoči na treće mesto umesto Ane Barbosu.

„Odlučio sam da ne prisustvujem ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu zbog skandalozne situacije u gimnastici, gde su naše sportistkinje bile tretirane na apsolutno nečastan način. Oduzeti medalju zarađenu poštenim radom na osnovu žalbe… potpuno je neprihvatljivo“, naveo je premijer na Fejsbuku.

On je obećao da će Rumunija Barbosu i petoplasiranu Sabrinu Maneku-Vojneu tretirati kao osvajačice medalja, po pitanju nagrada.

„Uz sebe imate čitav narod za koji su vaš rad i suze dragoceniji od bilo koje medalje, bez obzira od kog su plemenitog metala“, rekao je Čolaku.

Barbosa je držala rumunsku zastavu kada je pogledala da se rezultat na tabli promenio, ispustila je zastavu u šoku, stavila ruke na lice i uplakana otišla u svlačionicu.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari