Dok se priželjkuje spektakl s Đokovićem na olimpijskom Rolan Garosu: Nadal trenirao, ali sa zavijenom desnom butinom (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Španac je danas sparingovao sa ostalim kolegama iz svoje reprezentacije.

Juče se u sekundi proširila vest da bi Rafael Nadal mogao da odustane od učešća u singlu na Olimpijskim igrama.

Povod je bio njegovo otkazivanje treninga i to neposredno nakon što je saznao da je žrebom određeno da bi mogao da se sastane sa Novakom Đokovićem u drugom kolu olimpijskog turnira.

Ipak, prema saznanjima izveštača sa lica mesta takva mogućnost je vrlo mala, s obzirom na to da se Rafa jutros pojavio sa ostalim kolegama iz reprezentacije Španije.

 

Svi zajedno trenirali su pod zatvorenim krovom stadiona „Filip Šatrije“ što je bila svojevrsna privilegija za one najbolje, jer je kiša poremetila planove ostalim reprezentacijama čiji su termini za treniranje bili predviđeni na terenima koji nemaju krov.

Nadal, sa zavijenom desnom butinom, prvo je sparingovao sa Marselom Granoljersom koji je poznat kao odličan dubl igrač. Na drugoj polovini terena radili su zajedno Karlos Alkaraz i Karenja Busta, a potom su se rotirali.

 

Nadal je na terenu delovao sasvim dobro i po svemu sudeći trebalo bi da nastupi i u singlu.

Interesantno je bilo i to da se sa Novakom Đokovićem dosta hladno pozdravio na terenu, odnosno Nole je mnogo prisniji pozdrav imao sa Karlosom Alkarazom, možda i zbog njegove nedavne izjave da je Srbin najbolji teniser svih vremena, jer to prosto rezultati pokazuju.

Reprezentacija Srbije trenirala je pre kolega iz Španije. Novak je za sparing partnera izabrao Stena Vavrinku iz Švajcarske, sa kime je, inače, u sjajnim odnosima.

Đoković je, kao i na Vimbldonu, imao bandaž oko nedavno operisanog kolena, a društov su mu pravili selektor Vitor Troicki, kao i članovi njegovog štaba Miljan Amanović, Marko Đoković i Gebhart Fil Grič.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari