Rafael Nadal sav ulog stavlja na dubl u Parizu 1Foto: EPA-EFE/ADAM IHSE SWEDEN OUT

Kako bi što spremniji dočekao start Olimpijskih igara, Španac poslednje pripreme sprovodi na turniru u ševdskom Baštadu.

Rafael Nadal najbolji je igrač na šljaci u istoriji tenisa. To je i jedan od razloga zbog kojih se opredelio da nastupi na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, s obzirom na to da će se turnir u Parizu odigrati na poznatim terenima Rolan Garosa.

Kako fizički više nije u idealnoj formim, tačnije daleko je od stanja u kojem se nalazio kada je u serijama osvajao velike turnire, Nadal će na Olimpijadi akcenat staviti na igru u dublu.

Trebalo bi da sa Karlosom Alkarazom čini dobitnu kombinaciju za reprezentaciju Španije. On već ima iskustvo osvajanja zlatne olimpijske medalje u igri parova, pošto je u Riju 2016. to učinio zajedno sa Markom Lopezom.

Verovanto mu je draže olimpijsko zlato u singlu koje je osvojio u Pekingu 2008. međutim za njega je to sada baš daleka prošlost.

Svestan je i sam da bi u pojedinačnoj konkurenciji imao manje šanse, uprkos brojnim otkazima vrhunskih tenisera poput Andreja Rubljova, Grigora Dimitrova, Huberta Hurkača verovatno i Aleksandra Zvereva…

S tim u vezi i ne čudi podatak da se Nadal prijavio za učešće na turniru u Baštadu na kome nastupa u paru sa Kasperom Rudom. Iako je trenutno sezona betona, takmičenje u švedskom gradiću organizuje se na zemljanoj podlozi, sličnoj kakva će biti postavljena na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nadal se u Baštad vratio posle 19 godina i uspešnim se predstavio publici u prvom kolu.

– Lično, srećan sam. Mislim da je bio dobar meč. Igrali smo veoma dobro s obzirom na to da nam je ovo bio prvi zajednički nastup. Zadovoljstvo mi je što sam ovde posle skoro 20 godina – izjavio je Nadal, dodavši.

– Imam sjajne uspomene odavde iz 2003, 2004. i 2005. godine. Uživam ove nedelje i nadam se da ćemo nastaviti da pobeđujemo.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari