Ristić ne putuje u Pariz, ali ne sumnja u dobar rezultat srpskih košarkaša na OI 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Srpski košarkaš Dušan Ristić izjavio je danas, nakon što se nije našao na konačnom spisku 12 igrača koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Parizu, da ne sumnja u dobar rezultat reprezentacije na tom takmičenju.

„Velika mi je čast što sam proveo leto sa ovim sjajnim momcima, trenerima i svim ostalim članovima tima. Ne sumnjam da će nas sve obradovati na Olimpijskim igrama i da će se vratiti u Srbiju sa najsjajnijim odličjem“, napisao je Ristić na društvenoj mreži Iks (X).

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je odredio danas konačni spisak od 12 igrača koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na spisku su: Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Aleksa Avramović, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Na Olimpijske igre, u odnosu na prošireni spisak koji je prošao pripremne utakmice, neće putovati Aleksej Pokuševski, Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov i Dušan Ristić.

Reprezentacija Srbije će u Lil, gde će biti održano takmičenje po grupama, dok su eliminacione rude u Parizu, krenuće u sredu, 24. jula u jutarnjim časovima.

Takmičenje u Lilu košarkaši Srbije započeće u nedelju, 28. jula duelom protiv SAD, dok ih u grupnoj fazi očekuju i mečevi sa Portorikom (31. jul) i Južnim Sudanom (3. avgust).

Francuski tim Šalon saopštio je danas da je Ristić novi igrač te ekipe, nakon sezone koju je proveo u španskim klubovima Tenerife i Burgos.

Ristić je bio deo reprezentacije na Evropskom i Svetskom prvenstvu 2022. i 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari