Rvač Mihain Lopes Nunjes, petostruki osvajač zlatne medalje, dočekan kao heroj na Kubi 1Foto: EPA-EFE/Adalberto Roque/POOL

Desetine hiljada ljudi dočekalo je kasno sinoć kubanske sportiste, uključujući njihovog heroja rvača Mihaina Lopesa Nunjesa na čuvenoj aveniji na obali u Havani uz zvuke orkestra salse posle Olimpijskih igara (OI) u Parizu.

Autobus sa kubanskim sportistima koji su učestvovali na OI, stigao je kasno sinoć u park koji se nalazi duž jedne od najpoznatijih avenija na svetu.

„Srećni smo što smo stigli, srećni smo dočekom. Od kada smo izašli iz aviona bilo je nešto neverovatno“, izjavio je legendarni rvač, stojeći na bini sa svoje dvoje dece.

Mihain Lopes Nunjes ušao je u legendu OI tako što je prošlog utorka u Parizu, u 41. godini, postao prvi sportista koji je osvojio pet uzastopnih zlatnih medalja u istoj pojedinačnoj disciplini u rvanju grčko-rimskim stilom.

Nešto ranije uveče, kubansku olimpijsku delegaciju, u kojoj je bio još jedan osvajač zlatne medalje, bokser Erlislandi Alvares, po izlasku iz aviona dočekali su predsednik Migel Dijaz-Kanel (Miguel Diaz-Canel) i majka rvača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari