Selektor SAD razočaran igrom svog tima pred meč sa Srbijom: Šetamo se po terenu, vraćamo se lošim navikama 1Stiv Ker EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Stiv Ker neprijatno iznenađen stavom i načinom razmišljanja Lebrona Džejmsa i saigrača.

Imali su Amerikanci tokom priprema za Olimpijske igre zaista kvalitetne rivale. Zabeležili su sve pobede, ali su poslednji mečevi pred put u Pariz, posebno protiv Južnog Sudana i Nemačke, pokazali da oscilacije u igri i te kako postoje, kao i da u odbrani poprilično duva promaja.

Defanzivan stil igre donekle je i produkt samog stava i načina razmišljanja većine NBA asova, koji u nekim trenucima deluju na terenu kao da nisu svesni kakve rivale imaju naspram sebe.

– Uopšte mi se nije dopao naš ritam protiv Nemačke, samo smo se šetali po terenu. Teško mi je bilo da pogledam snimak utakmice – iskreno je delovao Stiv Ker.

Četvorostruki uzastopni olimpijski šampioni stigli su u prestonicu Francuske kao apsolutni favoriti za osvajanje zltane medalje, međutim, još uvek izgledaju kao tim u kojem uloge i zadaci nisu jasno podeljeni niti usvojeni.

– Znamo da moramo mnogo bolje na oba kraja terena i siguran sam da ćemo da pokažemo bolju igru, ali moramo da napravimo određene korekcije, ne samo na strateškom planu, već i sa emocijama – delovao je selektor Amerike kao stručnjak koji je želeo da trgne iz nekog stanja letargije svoje izabranike.

Mečevi protiv Južnog Sudana i Nemačke izgledali su tako, posebno u poslednjih pet minuta, kao da su Amerikanci bili neka osrednja NBA ekipa koja se u potpunosti oslanja na fizičku snagu i košarkaško iskustvo Lebrona Džejmsa.

Naročito bekovi, pre svih Devin Buker, ali i Stef Kari, pa i Džejson Tejtum, imali su na pomenutim mečevima ogromnih problema da pronađu ritam, postanu konzistentni na terenu  i dosledni u sprovođenju zamišljenog.

– Sve je u saradnji trenera i igrača. Nisam uradio dobar posao da nateram igrače da guraju jače, čak imam utisak da smo stagnirali i pokazali neke loše navike.

Ono što će biti dodatni problem za Amerikance pred nedeljni susret sa Srbijom u 17.15 jeste i sigurno odsustvo Kevina Duranta koji se još uvek nije u potpunosti oporavio od povrede.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari