Selektor vaterpolista Hrvatske posle poraza u finalu: Srbija je bila bolja, trofeji se osvajaju odbranom 1Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Selektor Hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak izjavio je nakon poraza od Srbije (13:11) u finalu Olimpijskih igara da je pobednika odlučila loša prva četvrtina i loša odbrana njegovog tima.

„Obrana nas je koštala, poraženi smo zbog vrlo slabog ulaza u utakmicu. Obrana je funkcionirala odlično protiv Španije i Mađarske, a danas nam se raspala u prvoj četvrtini. Falilo su nam dve-tri obrane. Mislim da smo primili tri, četiri gola sa istekom napada. Treba priznati kvalitet Srbije i mislim da smo napravili dobar skauting“, izjavio je Tucak, a prenela HINA.

„Jednostavno, odigrali smo izuzetno lošu obranu na početku utakmice i sve kasnije, svi isforsirani šutevi i promašeni napadi, proistekli su iz tih 2:5 u prvoj četvrtini. Olimpijsko finale, a mi prvu deonicu izgubimo 2:5. Pokušavali smo sve, što smo mogli, u trećoj četvrtini imali neku šansu, ali smo brzopleto šutirali i razbranili njihovog golmana“, rekao je Tucak, a zatim dodao:.

„Čestitam ekipi Srbije, koja je danas bila bolji protivnik, tu nema nikakve sumnje. Oni su od prvog trenutka bili koncentrisaniji, a mi smo ušli konfuzno, puno grešaka obrane, pre svega. A onda se na to nadoveže brzopleti napad. Bilo je puno grešaka, van svakih dogovora i moguće da su neki igrači bili impresionirani. Ali, ponavljam, trofeji se osvajaju obranom, a ne napadom“, zaključio je Tucak.

Hrvatska je u Parizu stigla do četvrte olimpijske medalje u vaterpolu od samostalnosti, a treće srebro, nakon Atlante 1996. i Rio de Žaneira 2016. Jedino zlato osvojila je u Londonu 2012.

Ovo je treće uzastopno zlato za srpske vaterpoliste na OI, nakon Rio de Žaneira 2016. i Tokija 2021.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari