Selektor vaterpolista Srbije skratio spisak za Olimpijske igre 1Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Poslednji filter nisu prošli Nikola Lukić, Vasilije Martinović, Luka Pljevančić i Bogdan Gavrilović.

U odnosu na većinu svojih kolega, selektor Uroš Stevanović još uvek nije odredio konačan spisak igrača za Olimpijske igre u Parizu.

Nakon turnira u Šapcu, odigranom tokom vikenda (jedini poraz „delfini“ doživeli od Crne Gore) spisak kandidata sveden je na 17 imena. Oni će vredno trenirati u Novom Sadu, a sve u pokušaju da se dodatno nametnu selektoru Stevanoviću koji će do polaska u Pariz morati da se zahvali još četvorici igrača.

Posle napornog turnira u Šapcu, na kome su dnevno igrali i po dve utakmice, vaterpolisti Srbije dobili su dva dana slobodno, pre nego što se budu okupili u srpskoj Atini.

Reprezentacija Srbije aktuelni je olimpijski šampion, a na spisku kandidata i dalje se nalaze: golmani Radoslav Filipović, Dimitrije Rističević i Vladimir Mišović; bekovi Sava Ranđelović, Radomir Drašović i Nikola Jakšić (kapiten), centri Nemanja Ubović, Đorđe Lazić i Nemanja Vico, kao i Dušan Mandić, Miloš Ćuk, Nikola Dedović, Strahinja Rašović, Viktor Rašović, Marko Radulović, Petar Jakšić i Vuk Milojević.

Reprezentacijama je dozvoljeno da u Parizu prijave spisak od 13 igrača, među kojima mogu biti dvojica golmana. Promena spiska biće moguća pre Olimpijskih igara samo u slučaju povrede ili nekog drugog medicinskog problema, ali će se svaki morati obrazložiti uz obimnu i detaljnu dokumentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari