Italijanski sinhroni plivač prekida karijeru u znak protesta zbog toga što nijedan muškarac nije izabran u ekipu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Italijanski plivač Đorđo Minisini (28) najavio je da završava karijeru, nakon što nijedan muškarac nije izabran za takmičenje u sinhronom plivanju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Minisini i Amerikanac Bil Mej bili su najbliži da postanu prvi muškarci koji će se na Igrama takmičiti u sinhronom plivanju, ali je 18 država koje nastupaju u Parizu izabralo 96 žena za to takmičenje.

Italijanski plivač trenutno se takmiči na nacionalnom prvenstvu, gde je najavio da je to njegovo poslednje takmičenje.

Italijanski sinhroni plivač prekida karijeru u znak protesta zbog toga što nijedan muškarac nije izabran u ekipu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Međunarodna organizacija vodenih sportova saopštila je ranije da je razočarana što nijedan muškarac nije izabran za sinhrono plivanje u Parizu, uz ocenu da je to trebalo da bude „značajan trenutak za sport“.

Ta organizacija je 2022. godine promenila pravila, čime je omogućila da deo osmočlanog tima država na Igrama budu dva muškarca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari