Skandal na Olimpijskim igrama, Argentina izgubila od Maroka nakon što je gol poništen dva sata kasnije 1Foto: AP Photo/Silvia Izquierdo

Muški fudbalski turnir na Olimpijskim igrama u Parizu počeo je skandalom.

Na utakmici Argentina – Maroko u grupi B (1-2) zabeleženo je nekoliko incidenata, uglavnom u poslednjim trenucima, do te mere da je utakmica zvanično završena četiri i po sata nakon početka, te invazijom navijača Maroka na teren i golom Argentine koji je poništio VAR posle dvočasovne pauze sa igračima u svlačionici.

Utakmicu je obeležio ulazak dvadesetak marokanskih navijača na stadion „Žofroa Gišar“ u Sent Etjenu.

Bacane su i flaše i čaše, što je primoralo sudiju da pozove igrače da se vrate u svlačionicu nakon što je Argentina izjednačila golom Kristijana Medine u 106. minutu, poslednjem minutu nadoknade meča koji je odredio sudija Glen Niberg.

Dva tima su napustila teren, ali Šveđanin nije označio kraj utakmice.

Kristijan Medina je postigao drugi gol za tim koji sa klupe predvodi Havijer Maskerano, nakon dve odbijene lopte i dva udarca koja su pogodila prečku.

Potpuno neverovatno, ali skoro dva sata kasnije, VAR je poništio gol Medine zbog ofsajda i igrači su morali da se vrate na teren da odigraju još tri minuta utakmice.

Na kraju, Argentina nije uspela da izjednači i započela je svoje učešće na Igrama u Parizu 2024. porazom nakon ogromnog skandala, piše katalonski sportski list Mundo Deportivo.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari