Španović: Morala sam da se pojavim, hvala svima koji su me podržali 1Foto: EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je danas da je povreda „odnela danak“ i da nije uspela u potpunosti da se spremi za današnje takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu.

„Ne tražim opravdanje, nemam kome da se pravdam posle svega što sam postigla u karijeri, ali povreda je uzela danak, nisam uspela da se opravim. Zahvaljujući inekcijama i terapijama sam uspela da se uopšte pojavim ovde. Zahvalna sam svim ljudima koji su me podržali u toj ludosti“, izjavila je Španović.

Ona nije uspela da se danas plasira u finale skoka udalj, nakon što je u kvalifikacijama završila na 16. mestu.

„Ovo su moje poslednje Igre, želela sam da se pojavim i tako završim atletsku karijeru. Nisam neko ko odustaje i rekla sam i da po cenu da mi se raspadne Ahilova tetiva da ću se pojaviti na Igrama. Tek sam pre par nedelja uopšte uspela da istrčim zalet. Nekako sam na iskustvo i znanje uspela da se pojavim“, rekla je Španović.

Španović je prošle godine na Svetskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju.

„Ponosna sam što sam uspela da se pojavim, nemam kome da se pravdam. Morala sam da pokušam, ali zbog povrede ovo je trenutno moja realnost. Trenutno jedino boga molim za zdravlje i psihičku snagu, a za takmičenja u budućnosti ćemo da vidimo. Trenutno, telo vrišti za odmorom“, izjavila je Španović.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari