Srpskim kajakašima teško pao rezultat u finalu četverca na Olimpijskim igrama 1Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Srpski kajakaš Marko Dragosavljević rekao je da mu je žao što je četverac danas zauzeo šesto mesto u finalu Olimpijskih igara i ocenio da je ekipa kvalitetna i konkurentna za zlatnu medalju.

„Verovali smo i verujemo i dalje. Takmičili smo se sa najboljima. Olimpijske igre su nešto što mora da se doživi. Možda ću moći da opišem ovo za par dana, sada ne znam kako. Jedino na šta mogu sa skrenem pažnju je taj prvi start koji je za nas bio sjajan“, rekao je Dragosavljević novinarima.

Srpski kajakaši u četvercu zauzeli su danas šesto mesto u finalu trke na Olimpijskim igrama u Parizu. Takmičenje je počelo pogrešnim startom, a posle ponovljenog starta, srpski tim nije uspeo da se probije među vodeće.

„Ovo se ne dešava tako često, da bude loš start, ali je deo našeg sporta. Krivo mo je, tresem se, voleo bih da zaplačem da to izbacim iz sebe. Bili smo tu, kao da je medalja bila tu. Samo sam molio Boga. Kada se završilo nadaš se da će semafor da izbaci nešto neočekivano i neverovatno. Pokazali smo da smo konkurenti za zlato“, dodao je Dragosavljević.

Srpski tim nastupio je u sastavu Marko Novaković, Marko Dragosavljević, Vladimir Torubarov i Anđelo Džombeta i trku na 500 metara završio je rezultatom minut, 21,52 sekunde.

„Mogu reći da smo i u kvalifikacijama i u polufinalu pokazali da smo na visokom nivou. Prvi start nas je poremetio, krenuli smo dobro tada, posle smo loše krenuli. Držali smo se do kraja, pobedili su nas oni koje smo mi pobeđivali. Nismo se potpuno oporavili, zbog toga mi je žao. Pokušaćemo da korigujeno ovo u naredne četiri godine“, rekao je Džombeta.

On je prokomentarisao i odluku da se finale održi istog dana kao i polufinalne trke. Srpski četverac je u prvog polufinalnoj trci zauzeo drugo mesto.

„Uglavnom dan kasnije bude finale i svi se regenerišu, ovo je malo ekstremno pa ko se kako snađe, razumem da je to i zbog atmosfere i publike“, dodao je Džombeta.

Torubarov je rekao da je ekipa uradila sve u finalu, a da joj sada treba da se oporavi.

„Kajak je specifičan, na otvorenom i najslabiji vetar može da utiče. Što se tiče naše trke, sve smo uradili. Mislim da je kratko vreme između uticalo na nas. Ponavljanje starta, ne možete da verujete kako tada puca adrenalin i sve, a sve padne kada čujete da start nije bio dobar. Držali smo se, došlo je do rasipanja kod svih, ali kod nas malo više. Treba nam veliki oporavak“, naveo je on.

Novaković je emotivno doživeo trku i misli da šesto mesto nije realna slika.

„U jednu ruku pokušavam da rezimiram, u drugu mi pada sve ono što smo do sada uradili i šta se sve istrpelo. Ovolikom čoveku… da ovako ima izlive emocija…. Znam koliko smo svi trpeli, počevši od porodice. Sigurno da nije realna slika, treće Olimpijske igre, osećam medalju i iz nekog razloga izgubimo“, rekao je on.

„Svaki put sam našao motivaciju da ponovo dođem, da idem dalje… Ne znam. Mogu samo svima da zahvalim koji su bili tu i koji su ovo pratili. Čast mi je što sam bio ovde sa momcima. Moram da se koncentrišem, sutra imamo i dvosed da tu probamo nešto da napravimo“, dodao je Novaković.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari