Stanojević: Imamo aktivan rezultat, idemo po pobedu u revanšu 1Foto: STARSPORT

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da njegova ekipa i pored večerašnjeg poraza od Lugana u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa ima aktivan rezultat i da će u revanš utakmici u Švajcarskoj probati da pobedi i izbori plasman u evropsko takmičenje.

„Imali smo određenih situacija koje smo morali bolje da rešimo. Protivnik je kontrolisao igru u polju, bio je bolji, ali nije bio toliko opasan po nas. Određene situacije u prvom poluvremenu smo morali bolje da rešimo, ali nismo. U Evropi morate ovakve stvari da koristite. I dalje imamo aktivan rezultat za drugu utakmicu, ostalo je sve otvoreno. U revanšu da probamo da pobedimo tamo i izborimo se za Evropu“, rekao je Stanojević na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Fudbalri Partizana izgubili su na svom terenu od Lugana 0:1, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifkacija za Ligu Evropa.

Na konstataciju da Partizan ima snage i ideje za 60 minuta na ovom nivou fudbala i pitanje da li je zadovoljan određenim pomacima u igri u odnosu na dvomeč sa Dinamom iz Kijeva koji su crno-beli ubedljivo izgubili, Stanojević je rekao da ritam mora da bude jači.

„Voleo bih da je i tih 60 minuta bilo boljeg ritma našeg, fali nam moći i inteziteta i ne možemo da ispratimo brzinu njihovih igrača. Što se tiče pomaka, dinamo je dosta bolja ekipa od Lugana. Lugano je nezgodan, ali uspeli smo da ih anuliramo jer su u prošlom kolu Fenerbahčeu su dal četiri gola. Ako mogu da kažem da je neki pomak, jeste, ali daleko je to od onoga kako bih voleo da izgledamo i način kako da igramo. Mali pomak je nedovoljan za ozbiljno evropsko takmičenje. I da je ostalo 0:0 i da je bilo 1:1, isto bih rekao“, naveo je on.

Trener crno-belih rekao je da posle večerašnje utakmice ima jasnu sliku o svakom igraču, da zna šta od koga može da očekuje, ali da sada ne želi da govori teške reči.

U vezi sa šansama koje je njegova ekipa imala, nije želeo da govori o tome „šta bi bilo, kad bi bilo“, već je ponovio da ekipi „fali malo moći“.

Upitan je i o Kervinu Arijagi.

„Pokriva veliki deo terena, mnogo se troši, radi neke stvari koje se možda ne vide. Trebalo bi mali više u fazi napada da doda, ali to zavisi od drugih igrača. Za ovakv stvari svi trebaju više da daju. On dosta daje u odbrani i igra timski, za ekpu, ali mora više u fazi napada, kao i ostali“, dodao je Stanojević.

Revanš utakmica igra se sledećeg četvrtka u Švajcarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari