Stojačić: Imaće priliku naši košarkaši da se sami osvete 1foto:KSS

Srpski basketaši uspešno su startovali na Olimpijskim igrama, pobedom nad Amerikancima, koji su im jedni od najvećih rivala u Parizu (22:14).

Sistem takmičenja je takav da našu reprezentaciju očekuje još šest mečeva u prvoj fazi Olimpijskih igara, međutim pobeda na startu takmičenja je veoma važna, pre svega jer je savladan jedan od najvećih takmaca i rival koji je pobeđen u finalu poslednjeg Svetskog prvenstva.

Basketaši Srbije bili su oduševljeni i ambijentom na tribinama, priznavši da ih nikada veći broj ljudi nije pratio uživo.

Posebno napeto bilo je u prvom delu basketa, međutim u poslednja tri minuta do izražaja je došlo ogormno iskustvo Majstorovića, Brankovića, Vasića i Stojačića.

Trijumf je ispraćen i uz pesmu „Jutro je, jutro je“ melodija koju su u Parizu pevušili i neutralni ljubitelji kvalitetnog basketa.

– Jutro je naša, klupska pesma već tri, četiri godine i to se zna“, rekao je Strahinja Stojačić nakon velike pobede, pa pričao i o protivniku: „Prvi basket. Znaš da će biti teško i napeto. Repriza finala Svetskog prvenstva. Olakšavajuća je okolnost što smo imali Amerikance na početku jer smo imali deset, 12 dana samo o njima da razmipšljamo. Znali smo šta će raditi, ispoštovali smo sve što se napadačke igre tiče i dobar meč je iza nas – otkrio je Stojačić deo taktike na kojoj su radili tokom pripema za Olimpijadu.

Sjajni „Brka“ ostao je pod jakim utiskom zbog načina na koji su bodreni sa tribina.

– Neverovatno! Mislim da nas nikad nije gledalo ovoliko ljudi. Hvala ostalim sportistima. Izdvojili su svoje vreme da nas podrže iako i oni imaju svoja takmičenja. I mi ćemo se truditi da pogledamo neke mečeva. Nemamo dan pauze, biće teško, ali potrudićemo se. Značila nam je podrška.

Strahinja je upitan i da li je trijumf nad basketašima bio i mala osveta za poraz košarkaša Srbije od Amerike na startu turnira.

– Polako, imaće priliku košarkaši da se osvete sami – optimista je Stojačić.

Priznao je Strahinja da su imali malo nervozniji pristup meču i da nije sve funkcionisalo u igri, barem u prvom delu basketa.

Ušli smo malo nervoznije u meč, zaslužena tehnička. Moja nepromišljena odluka, ali hvala Bogu nije dovela do lošeg rezultata.

Brojni naši sportisti uživo su bodrili naše basketaše. Među prisutnima je bio i Viktor Troicki, selektor teniske reprezentacije, a velika želja Stojačića i saigrača jeste da ih do kraja turnira iz neposredne blizine podrži i Novak Đoković.

Novak ima svoj turnir, kao i mi. Imao sam veliku želju da ga gledam protiv Nadala, ali zna i on, znamo i mi zašto smo došli na OI. To je prvi cilj, a ako bude sreće, biće prilike da se odgleda neki meč.

Atmosfera u taboru srpske reprezentacije mnogo je bolja nakon što su Zorana Arunović i Damir MIkec osovjili zlatnu medalju.

– Mislim da je dobra atmosfera u selu. Čekala se prva medalja da probije. Džudisti su gubili nesrećno. Hvala Bogu da je medalja došla i biće ih još.

Basketaši su zadovoljni uslovima u Selu, čak im ne smeta ni to što u sobama nemaju klimu.

– Ali ima ventilatora. Kako nama, tako i svima. Ne žalimo se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari