Sudije su potvrdile da nema vanzemljaca

Ostavite komentar


  1. Prvo da razčistimo šta je to Dream Team. Ovo ime su svom timu dali Ameri kada su 90-tih uspeli da skupe sve svoje zvezde i tako ostvarili san da na Olimpijadu u Barceloni pošalju najbolje igrače. Dakle, postoji samo jedan američki Dream Team. Sve drugo je kopija, a nas ta kopija ne treba da interesuje. Imamo i mi svoj tim snova.
    Naši momci su igrali odlično i svaka im čast za to. Uz malo sportske sreće rezultat je mogao da bude drugačiji. Ali, ovoga puta je sreća bila na strani naših protivnika, a sreći su se pridružile i sudije. Ne mnogo, ali koliko treba.
    Međutim, u sportu je cilj pobeda i zato svaki poraz mora da se analizira da nam se porazi ne bi ponovljali. Naročito ako su porazi izazvani sistemskih greškama a ne pukom voljom Talije. Dakle, šta je bilo pogrešno u igri Srbije. Naravno, to je izostanak Avramovića u četvrtoj četvrtina da bi se nabila minutaža Vasi Miciću. Vasa Micić, taj večiti Branković naših poraza. Dakle, nije prvi put da Vasa u odlučujućim minutima uzima loptu, bezidejno ide levo desno, ne razigrava igrače koji 24 sekundi stoje u mestu i hlade se. I onda, u dvadeset četvrtoj sekundi napada, Vasa daje našem krilu kosku od lopte a krilo, ohlađeno od čekanja da se Vasa nakani, mora da šutira u zadnjoj sekundi napada. Dakle, Vasi niko nije objasnio da je u redu da se smireno ide u napad, jer vodimo i odgovara nam da vreme teče, ali taj nije objasnio Vasi da ne treba da nas ukanali svojom mlitavom igrom i čekanjem da vreme napada istekne.

Ostavite komentar


Olimpijske igre 2024

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.