Svetislav Pešić: Moramo da zacelimo rane od utakmice protiv SAD 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je uoči sutrašnje utakmice protiv Nemačke za treće mesto na olimpijskom turniru da je danas najvažnije da se zacele rane od sinoćne utakmice protiv Sjedinjenih Država.

Moramo pre svega da se fizički vratimo u stanje kao pred utakmicu sa Amerikancima, s obzirom na naše medicinske probleme koji nas prate poslednjih dana. Okrenuti smo skroz tome i već smo imali jedan sastanak sa igračima, rekao je Pešić i dodao da će večeras biti urađena još jedna analiza.

Govoreći o ekipi Nemačke, koja nas je prošle godine pobedila u finalu prvenstva sveta, Pešić je istakao da je reč o izvanrednoj selekciji koja je veoma borbena i igra timsku košarku.

Oni su pokazali, ne samo na ovom turniru, već poslednje dve-tri godine, da su izrasli u izvanrednu ekipu, sa izvanrednim pojedincima, a na nama je da pronađemo prava rešenja protiv takvog tima.

Nije bilo mnogo vremena za bilo kakve detalje, ali mi ih dobro znamo, kazao je Pešić.

Istakao je da u sutrašnjoj utakmici pre svega moramo da mislimo na naš plan igre i da i njega i njegove pomoćnike to u ovom trenutku najviše preokupira.

Važno je da pronađemo prave odluke i da pomognemo igračima da odigraju istu utakmicu kao što su do sada igrali, rekao je Pešić.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari