Taekvondo opet doneo medalju Srbiji: Aleksandra Perišić je olimpijska vicešampionka 1Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

U trećoj borbi sprskih olimpijaca za zlatnu medalju u Parizu zlato nije i stavljeno oko vrata, ali je taekvondo još jednom opravdao da je nacionalna olimpijska uzdanica.

Aleksandra Perišić (22) osvojila je srebro.

 

U finalu u kategoriji do 67 kg jedina srpska predstavnica u ovom sportu poražena je protiv 18-godišnje Mađarice Vivijane Marton u dve runde.

Perišić, koja je pre dve godine u Gvadalahari bila svetska prvakinja u svojoj kategoriji, slabije je ušla u meč. Njena protivnica je vođstvo održala do kraja prve runde – 7:1.

Srpska takmičarka je u drugoj rundi stekla prednost s 2:0, ali je Mađarica s dva tačna udarca preokrenula na 4:2. S toliko je i završeno.

Žetva medalja u sportu koji je olimpijski debi imao u Sidneju 2000. počela je s prvim srpskim takmičarima u Londonu 2012. Milica Mandić se okitila zlatom (+67 kg).

Kroz četiri godine u Riju Tijana Bogdanović (do 49 kg) osvojila je srebro, a u Tokiju 2021. bronzu, dok se Mandić iz Zemlje izlazećeg sunca, sa svoje treće, poslednje olimpijade, opet vratila s najsjajnijim odličjem.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari