Novak Đoković odbio da govori o planovima za budućnost: “Prvi put u životu ne želim da odgovaram na ta pitanja” 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Novak Đoković je prošetao stazom šampiona sa zlatnom medaljom pred oko 15.000 svojih navijača, a potom je rekao da je poslednjih 30 sati najuzbudljivije u njegovom profesionalnom životu.

„Ovakvi događaji me samo još više iznenađuju. Nisam očekivao ovoliko ljudi. Kada smo prilazili nismo videli koliko je zapravo ljudi ovde – skoro 15.000. Stvarno neverovatna atmosfera i energija“, rekao je Đoković o šampionskom defileu za Radio-televiziju Srbije.

Kaže da su emocije koje je doživeo na terenu nakon pobede u finalu neuporedive sa bilo čime što je ikada doživeo u profesionalnoj karijeri.

„To nastavlja nekako da raste, ne znam kako bih opisao. Osećam veliki umor i iscrpljenost, a sa druge strane adrenalin je i dalje jako visok i ovo samo još više pospešuje i doprinosi mojoj želji i volji da nastavim da slavim. Jedva čekam da budem među svojim narodom, da se nastavi slavlje ovog istorijskog uspeha“, ističe srpski teniser.

Na pitanje da li su mu Olimpijske igre produžile karijeru, Đoković ističe da ne želi da se „zaleće previše u budućnost“ i govori o tome kakvi su mu planovi.

„Mislim da prvi put u životu ne želim da odgovaram na ta pitanja, već želim da budem u sadašnjem trenutku, da uživam u uspehu. Ovo sam čekao čitav život, 20 godina profesionalne karijere. Osvojio sam bronzu u Pekingu, igrao sam polufinala, ali nikako nisam mogao da probijem taj zid, da uđem u finale i borim se za zlato, a bio sam na svakim Igrama jedan od glavnih kandidata. Uspeo sam to u 37. godini, sada je sve lepše i slađe i ima više smisla“, naglašava Đoković.

Kaže da mu je u planu trenutno samo da uživa, da se odmara i da slavi. Napominje da je veoma zahvalan što je sa njim u Parizu porodica, što su imali priliku uživo da dožive i iskuse sve što je on iskusio na terenu.

„Olimpijske igre su stvarno nešto posebno. Potpuno drugačije od svega ostalog. Toliko su retke, jednom u četiri godine. Nositi zastavu svoje zemlje ponosno na leđima sa zlatnpom medaljom je vrhunac svih sportskih dostignuća“, siguran je Đoković.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari