Kompletirao sam sve rekorde i osvojio sve što sam mogao: Novak Đoković poručio da tek počinje sa proslavom zlatne medalje 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Srpski teniser Novak Đoković, koji je osvojio je zlatnu olimpijsku medalju pošto je u finalu teniskog turnira u Parizu pobedio Španca Karlosa Alkaraza (7:6, 7:6), rekao je na konferenciji za medije da je ponosan zbog ovog uspeha.

„Preplavljen sam trenutno sa svime što osećam trenutno. Previše ponosan, previše srećan. Oduševljen sam što sam osvojio prvi put zlato u mojoj karijeri, za moju zemlju. Verovatno najveći uspeh koji sam ikada ostvario. Osvojio sam verovatno sve što sam mogao. Osvajanje Dejvis kupa i naročito zlata na Olimpijskim igrama sa 37 godina je bez premca. Tek počinjem da slavim. Ne mogu da dočekam šta se sprema u narednih 48 sati“, rekao je Đoković.

On je dodao da je trijumfom na olimpijskom turniru konačno ispunio sve svoje ambicije.

„Umem da budem samokritičan. To je jedna od najvećih internih bitki koje vodim sam sa sobom. To što osećam da nisam uradio dovoljno u mom životu, na i van terena. To je velika lekcija za mene. Veoma sam zahvalan na tome što sam osvojio istorijsku zlatnu medalju za svoju državu. Na tome što sam kompletirao „Zlatni slem“, kompletirao sve rekorde“, izjavio je Novak, koji je potom kratko odgovorio na pitanje i da li je sve to dovoljno:

„Mislim da jeste.“

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari