Novak Đoković posle osvajanja zlatne olimpijske medalje: „Ovo je moj najveći sportski uspeh u životu“ 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Novak Đoković osvojio je zlatnu olimpijsku medalju pošto je u finalu teniskog turnira u Parizu pobedio Španca Karlosa Alkaraza sa 7:6, 7:6.

Srpski teniser je do zlata na Igrama stigao bez izgubljenog seta, kao prvi igrač kojem je to pošlo za rukom u istoriji olimpijskih turnira.

„Ne znam šta da kažem. Potpuno sam u šoku, od emocija, od svega… Rekao sam posle polufinala da je cilj ostvaren. Nešto što nisam uspeo na prve četiri. Znam da su svi želeli da idem na zlato, i ja sam. Činjenica da sam se plasirao u finale mi je olakšalo. I poraz ubedljiv na Vimbldonu mi je pomogao. Lošije nisam mogao. Ušao sam rasterećno. Raspaljivao forhende, kao što“, rekao je Đoković i dodao:

„Otišao sam odmah njih sve da zagrlim. Imam milijardi emocija koje mi se komešaju. Naravno da sam preponosan, presrećan što sam doneo zlato Srbiji. To mi je najveći sportski uspeh verovatno u životu“.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari