Novak Đoković prvi nosilac, ali ne i prvi favorit olimpijskog turnira: Puno puta su me otpisivali, to mi je samo podstrek 1Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Na konferenciji za medije olimpijskog tima Srbije Novak Đoković prokomentarisao je činjenicu da je posle odustajanja Janika Sinera postavljen za prvog nosioca turnira, ali da teniska javnost smatra da nije glavni favorit za zlatnu medalju.

„Što se tiče prognoza, ljudi će uvek pričati i posle mnogo godina nisam osvojio titulu u 2024. godini pa to daje povod ljudima da me otpisuju. Dosta puta se dešavalo da su me otpisivali i da sam se vraćao što može biti samo podstrek“, rekao je Đoković.

Rodžer Federer je otišao u legendu, Endi Mari se povlači posle Olimpijskih igara, Rafael Nadal je najavio da je ovo poslednja sezona u njegovoj karijeri, pa će samo Đoković ostati aktivan od možda i najbolje generacije u istoriji tenisa.

„Da, čuo sam to za Endija i nadam se da će imati najbolji mogući oproštaj na njegovom poslednjem meču. On je živa legenda ovog sporta i veoma važan teniser u svetu, a to važi i za Nadala, ako ne i više. Svi uspesi Nadal na Rolan Garosu su neverovatni, a Nadal nije rekao kada će ići u penziju i nadam se da neće biti skoro, a ni ja ne razmišljam o penziji iako bi mnogi voleli da se povučem i da se era završi. Dokle god se neko od nas takmiči, era će trajati. Imamo i novu generaciju Sinera i Alkarasa dvojicu najboljih igrača sveta i veoma su mladi i biće nosioci ovog sporta u budućnosti, ali ja sam trenutno tu i u prethodnih 15 godina sa video nekoliko smena generacija i mislim da je sjajno što smo NadaL, Vavrinka i ja ostali da igramo i dali na značaju ovom sportu jer je to velika ravnoteža. Kraj je bliži nego početak, nastaviću da se takmičim sve dok ne budem uživao. Što se tiče Sinera, juče sam video vest da se povukao i odustao je jer ne može da se takmiči, a ja znam koliko voli da igra za Italiju i prošle godine je osvojio Dejvis kup pa se nadam da će se brzo oporaviti“, rekao je srpski teniser.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari