Uradio sam sve što sam mogao da mu otežam boravak na terenu: Novak Đoković zadovoljan svojom igrom u meču sa Nadalom 1Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede na Rafaelom Nadalom (6:1, 6:4) na olimpijskom turniru u Parizu se opustio posle visokog vođstva u drugom setu i dozvolio rivalu da izjednači.

Ovo je bio 31. trijumf Đokovića u jubilarnom, 60. međusobnom duelu ova dva tenisera.

„Laknulo mi je. Sve je delovalo kao da ide u moju korist, 6:1 i 4:0. A onda sam možda počeo da se osećam previše lagodno. Na 4:1 sam odigrao vrlo traljav servis-gem. Njemu ne smete da dozvolite nikakve šanse. On će ih iskoristiti, vratiti se, naročito na ovom terenu. A kada se i publika uključila bilo je veoma teško. Ali, ključan je bio taj deveti gem drugog seta, kada sam probao i uspeo da napravim brejk sa starim lopticama, a onda novim da odserviram pobedu, i to servirajući u vetar. Bio sam dobar u tih poslednjih nekoliko servisa. Ali, bilo je vrlo, vrlo tesno, naročito u drugoj deonici. Ipak, zadovoljan sam kako sam odigrao“, rekao je Đoković za Eurosport.

Ova dva igrača su svoj prvi međusobni duel odigrali pre skoro 18 godina, na istom terenu.

„Te 2006. mislim da nismo mislili da ćemo igrati i dalje maltene dve decenije kasnije, i to na istom terenu, na Olimpijskim igrama. Ali, mislim da ćemo ceniti ovaj meč veoma mnogo i da je on bio važan i za naše rivalstvo, i za tenis i za Olimpijske igre. Ovaj duel privukao je mnogo pažnje, mnogo interesovanja sportskog auditorijuma. Ovakvi dueli svima donose koristi, a nažalost po njega, on nije bio u najboljoj (zdravstvenoj) situaciji. Ali, ja sam uradio sve što je bilo moguće da mu otežam boravak na terenu“, kazao je Đoković.

Đoković će u osmini finala igrati protiv pobednika duela Nemca Dominika Kepfera i Italijana Matea Arnaldija.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari