Novak Đoković o eventualnom duelu sa Nadalom na olimpijskom turniru: To bi bio spektakl kao nekada 1Nadal i Đoković u Pekingu 2008. Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Novak Đoković prokomentarisao je žreb za Olimpijske igre, koji je odredio da bi Rafael Nadal mogao da bude njegov protivnik u drugom kolu.

Đoković se najpre sastaje sa Australijancem Metjuom Ebdenom, koji trenutno nema rang na ATP listi, ali ga u drugom kolu čeka bolji iz duela u kojem španski as, olimpijski pobednik u Pekingu 2008, igra protiv Mađara Martoan Fučoviča.

Srpski teniser se sa svojim velikim rivalom sreo u polufinalu pre 16 godina. Izgubio je sa 6:4, 1:6, 6:4.

„Video sam žreb uoči konferencije za štampu i postoji veliko interesovanje za duel u drugom kolu jer nas dvojica moramo da savladamo prve protivnike da bismo došli do eventuelnog meča koji bi bio spektakl kao nekada kada smo igrali na svim velikim terenima širom sveta. Moram da prebrodim prvu prepreku i dam sve od sebe da idem što dalje. Svestan sam težine olimpijskog turnira jer je dosta drugačiji od ostalih turnira, poput Rolan Garosa koji nam je svima poznat, a pogotovo Nadalu. S druge strane, sam osećaj je drugačiji, predstavljaš Srbiju i dodatni je pritisak i odgovornost, ali ne nešto na šta nisam navikao“, rekao je srpski teniser.

On je dodao da se nada da će doneti medalju Srbiji.

„Očekivanja su uvek visoka, to je nešto što ne mogu da promenim i ne želim da promenim. To nekako stvara podstrek za mene lično da pristupim ovome na najbolji način sa naporom uloženim na terenu i van njega i donesem medalju Srbiji. Na prethodnim Igrama sam gubio u polufinalima i to je prepreka koju nisam mogao da prebrodim i nadam se da ću ovoga puta uspeti“, izjavio je prvi nosilac olimpijskog turnira.

Đoković je objasnio da nije imao puno vremena za pripreme zbog velikog broja turnira u poslednjih nekoliko meseci.

„Nismo imali toliko vremena za pripremu za Olimpijske igre jer je kalendar dosta zgusnut sa turnirima i obavezama. Razlog zašto sam probao da igram Vimbldon i ostvario sjajan rezultat je taj što je to najveće takmičenje u tenisu i osećao sam da zbog mekoće podloge mogu da se brže i lakše prilagodim u odnosu na koleno. Pošto nisam imao bolove uoči turnira dobro je prošlo. Osećam prethodnih dana da sam spremniji za Igre nego za Vimbldon. Pre Vimbldona nisam imao uobičajene pripreme, nisam bio na 100 odsto i to se odrazilo na igru, a radujem se početku turnira“, istakao je najbolji srpski teniser.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari