Novak Đoković posle duela sa najvećim rivalom: Odavno sam našao rešenje za Nadala, ali mu je publika pomogla (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Novak Đoković, koji je pobedio Rafaela Nadala (6:1, 6:4) i plasirao se u osminu finala olimpijskog turnira, rekao je posle meča da je publika dodatno motivisala Španca u drugom setu, zbog čega je zapao u psihološku krizu.

„Moralo je da se zakomplikuje jer tako to biva u našim duelima, pogotovo na velikim turnirima. Ovde samo odigrali mnogo mečeva na Rolan Garosu i ima dosta bolji skor u odnosu na mene na šljaci. Poslednjih pet godina sam uspeo da pronađem rešenja za njega, a on je bio povređen, videlo se na terenu po kretnji i kada god je na lopti udara odlično”, rekao je srpski teniser, a zatim dodao:

“Publika ga je podržala, pogurala, posumnjao sam u svoje udarce i povukao se, pa je to rezultiralo izjednačenjem u drugom setu. Presudan je bio poslednji

Novak Đoković posle duela sa najvećim rivalom: Odavno sam našao rešenje za Nadala, ali mu je publika pomogla (VIDEO) 2
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

brejk u drugom setu, jer sam znao da će sve ići u moju korist ako uspem. Osim ta četiri gema, igrao sam savršen meč i zadovoljan sam“.

Đoković je izjavio i da je ovim trijumfom prebrodio veliku prepreku na takmičenju u Parizu.

„Naravno da je rasterećenje i olakšanje kada više nema Nadala, kao i svaki put kada je u pitanju šljaka na Rolan Garosu. Znao sam da će biti teško za obojicu, ali sam bio spreman. Trenirao sam jako dobro i imao dovoljno vremena da se spremim za Nadala, a moja igra je to pokazala“, rekao je Đoković.

Srpski teniser će u narednom kolu igrati protiv pobednika iz duela Matea Arnaldija i Dominika Kepfera.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari