Težak žreb za Đokovića u Parizu: Novak posle zagrevanja odmah ide na Nadala, sa Alkarazom eventualno za zlato 1Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Kap prvi nosilac, Đoković je bio povlašćen u žrebu, i u prvom kolu na Olimpijskim igrama sastaće se sa Metjuom Ebdenom iz Australije.

Ukoliko prođu prvu rundu, Đoković i Rafael Nadal trebalo bi da navijačima u Parizu prirede pravi spektakl, s obzirom na to da je njihov duel projektovan da se dogodi u drugom kolu.

Prethodno, Španac bi morao da savlada Martina Fučoviča iz Mađarske. Najveći teniski klasik ikada trebalo bi da se dogodi već u ranoj fazi olimpijskog turnira.

Ukoliko bude bio bolji od Nadala, Novak bi mogao u narednoj rundi da se sastane sa domaćim igračem Arturom Fisom, a u četvrtfinalu sa Stefanosom Cicipasom, kojem je šljaka jedna od omiljenih podloga (igrao finale Rolan Garosa 2021).

Koliko je deo žreba u kojem je Novak složen može se zaključiti i na osnovu toga što bi u polufinalu Srbin mogao da naleti na aktuelnog olimpijskog šampiona Aleksandra Zvereva.

Novak je stigao u Pariz i već je počeo da se navikava na šljaku na Rolan Garosu.

Dosta je radio sa Miljanom Amanovićem, a sve u cilju da se što bolje adaptira.

Primetno je i da dalje nosi steznik na nedavno operisnaom kolenu.

Sam turnir neće biti toliko kvalitetan, pošto je mnogo vrhunskih igrača odustalo od takmičenja.

Inače, žreb je kasnio 40 minuta jer je dvostruki olimpijski šampion Endi Marej u poslednjem trenutku odustao od učešća u singlu, tako da će se posvetiti samo nadmetanju u igri parova sa Denom Evansom.

Đoković i Karlos Alkaraz razdvjeni su u kosturu žreba i neće moći da se sastanu sve do potencijalnog finala i borbe za zlatnu medalju.

U odnosu na Đokovića, Dušan Lajović nalazi se na strani žreba na kojoj je upravo Alkaraz.

On se u prvoj rundi sastaje sa Nemcem Maksimilijanom Martererom, a ukoliko bude bio bolji, u narendoj rundi će se sastati sa boljim iz meča Ugo Amber – Feliks Ože-Aliasim.

Podsećanja radi, neposredno pred početak Olimpijskih igara, zbog zdravstvenih problema povukli su se Janik Siner i Holger Rune.

Teniski turnir počinje dan posle svečanog otvaranja, odnosno 27. jula, i trajaće do 4. avgusta kada ja zakazana borba za zlatnu medalju.

Dan ranije sportisti će se nadmetati za bronzu.

Mečevi će se igrati na terenima Rolan Garosa i počinjaće svakog dana od 12 časova, a igraju se na dva dobijena seta.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari