Tijana Bošković, Nikola Jakšić i Novak Đoković obratili se pred početak Olimpijskih igara u ime srpskih sportista: Daćemo sve od sebe da obradujemo našu zemlju 1Foto: Starsport

Olimpijski tim Srbije obratio se javnosti na pres konferenciji, na kojoj su učestvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, teniser Novak Đoković, vaterpolista Nikola Jakšić, odbojkašica Tijana Bošković i šef misije Sonja Vasić.

Predsednik OKS Božidar Maljković rekao je da su srpski sportisti spremni da zasijaju u Parizu i da očekuje 11 medalja.

„Srpska ekipa je stigla u Pariz sa 120 takmičara uključujući Đokovića, Jokića, Tijanu Bošković i Ivanu Španović. Srbija je spremna da zasija u legendarnom gradu. Svi naši takmičari su dobro pripremljeni, a Srbija je mala zemlja sa dugom i velikom sportskom tradicijom. Naše 34 ekipe u različitim disciplinama se takmiče, slično kao i Francuska. Kako je rekao Ernest Hemingvej za jedan pariski restoran, Pariz je veliki grad i mi smo spremni da u njemu zasijamo. Osvojili smo 9 medalja u Tokiju i sada želimo više. Hoćemo 11 medalja i sa tim bilansom ću biti zadovoljan jer bi bio veliki uspeh”, rekao je Maljković.

Novak Đoković je izjavio da mu je čast što će po peti put predstavljati Srbiju na Igrama.

„Čast mi je što sam deo Olimpijskog tima. Peti put sam ovde i prvi put sam bio u Pekingu i osvojio bronzu, jedinu medalju. Olimpijske igre su najznačajniji događaj u istoriji sporta i svi mi dobro znamo kakva je privilegija i odgovornost kada predstavljate zemlju na ovako velikom takmičenju. Velika mi je čast što sam ovde, moje ambicije su velike, kao i očekivanja, ali biće težak turnir. Ima 64 igrača i svi se takmiče za medalju. Takmičenje je intenzivno i moramo da igramo šest mečeva za osam dana da bismo osvojili medalju. Mnogo igrača učestvuje u mnogo disciplina i kao što sam već rekao predstavljanje svoje zemlje uvek zahteva najbolji učinak i nadam se da ću dati sjajan otpor jer sam na Rolan Garosu imao dosta uspeha, a tu se igra i teniski turnir pa se nadam medalji“, rekao je srpski teniser.

Tijana Bošković je napomenula da su joj ovo treće Igre i da je na prethodne dve osvajala medalje.

„Čast mi je što mogu da predstavljam Srbiju treći put na Olimpijskim igrama pa se nadam da ćemo biti zdravi i da ćemo ostvariti rezultat koji želimo. Imala sam tu sreću da sam uzela zlato u Riju i bronzu u Tokiju, a najvažnije je da smo spremni mentalno i fizički i verujem u kvalitet naše ekipe. Hvala vam, daćemo sve od sebe da predstavljamo našu zemlju”, istakla je najbolja odbojkašica sveta.

Nikola Jakšić je kapiten ekipe koja će u Parizu pokušati da odbrani zlato iz Tokija.

„Deo sam sjajnog tima koji je osvojio zlato u Riju i Tokiju, pa iako je došlo do smene generacija mi i dalje stremimo ka najvišem odličju. Iako imam dva zlata ništa se nije promenilo, a i dalje imamo isti mentalitet i svi tako misle. Mislim da smo svi potpuno spremni da damo sve od sebe i verujem da ćemo uspeti da obradujemo Srbiju“, rekao je Jakšić.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari