Topić: Nisam mogla bez zaleta, posle pregleda ćemo videti o učešću u finalu 1Foto: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Srpska atletičarka Angelina Topić rekla je da u današnjim kvalifikacijama u kojima se povredila nije mogla do dobrih rezultata bez zaleta i da će posle lekarskih pregleda znati da li će učestvovati u finalu u skoku uvis na Olimpijskim igrama u Parizu.

„U isto vreme smo skakale ja i devojka iz Amerike i bilo je ako ona skoči, ja ispadam, a ako sruši ili prolazimo obe ili samo ja. Trebalo je da skočim pre nje, dala sam 100 odsto, ali nije bilo moguće skočiti preko 195 centimetara bez zaleta. Najiskrenije se osećam užasno zbog toga, ali čekala sam da skoči i vidim da li će da sruši, da vidim ko će proći od nas dve. Sport je brutalan, ali završila sam na sedmom mestu bez preskočenih 195“, rekla je Topić novinarima u Parizu.

Topić se plasirala u finale u skoku uvis na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je sa preskočenih 192 centimetra zauzela sedmo mesto u kvalifikacionoj Grupi A i kao poslednja 12. je prošla u finale.

Norma za finale bila je 197 centimetara ili najboljih 12 atletičarki. U finalu će skakati 13 takmičarki jer je i Amerikanka Vašti Kaningem zauzela poslednje 12. mesto.

Topić je na zagrevanju uoči takmičenja povredila skočni zglob.

„Kada sam se zagrevala probala sam da skočim, zbunila sam se u zaletu, nezgodno sam stala na sunđer, desno stopalo je otišlo u stranu i čula sam nešto kako puca. U trenutku nisam ništa osetila, ali kada sam sišla sa sunđera shvatila sam da ne mogu da hodam. Trčali smo kod doktora da stavimo zavoj i uzela sam lekove za bolove“, navela je ona.

„Rekli su mi da probam, stavila sam početnu visinu od 188, odakle inače ne počinjem, da bih imala više vremena da odmorim i da trčim. Posle pola sata sam probala, nije bilo nikakve šanse prvi i drugi skok, treći sam uspela, a isto je bilo na sledećoj visini, uspela sam u trećoj seriji što me je dovelo do finala. Tolike visine je nemoguće skočiti bez zaleta, ali hvala bogu bilo je dovoljno“, dodala je Topić.

Ona je rekla da ju je otac i trener Dragutin Topić bodrio i motivisao i rekao da može da preskoči i žmureći, iz mesta, sa dve noge i u pola noći, pošto je na treninzima sve sa lakoćom obavljala.

Finale je u nedelju, a Topić je rekla da se nada da će učestvovati.

„Idemo kod doktora da vidimo šta je, da snimimo i ako nije ništa, a mislim da jeste, čim se čulo kao lepljiva traka kada se iscepa. Nadam se da nije tetiva ili kost. Imamo dva dana za finale, probaćemo“, rekla je Topić i zahvalila navijačima na podršci.

U izjavi za RTS rekla je da joj se ovakva situacija nikada nije dogodila, ali da zna da je spremna.

„Imam u glavi i nogama, apsolutno sam spremna za te visine, bar sam bila pre sat vremena. Ako nije ništa puklo, vidimo se u nedelju“, navela je Topić.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari