Belgijska triatlonka u bolnici posle plivanja u Seni, organizatori insistiraju da se takmičenje održi u zagađenoj reci 1Foto: EPA-EFE/IAIN MCGREGOR

Belgijska reprezentacija je odustala od triatlonske mešovite štafete na Olimpijskim igrama u Parizu pošto se razbolela Kler Mišel, jedna od njenih članica, saopštio je danas Olimpijski komitet Belgije (COIB).

„COIB i belgijski triatlon se nadaju da će se izvući pouke za buduća triatlonska takmičenja na Olimpijskim igrama. Mislimo na mogućnost treniranja, kao i formata takmičenja koji se moraju unapred razjasniti da bi se osiguralo da nema neizvesnosti za sportiste, pratnju i navijače“, prenela je hrvatska novinska agencija HINA.

COIB nije objavio od čega boluje 35-godišnja triatlonka, ali je belgijski list „De Standaard“ objavio da je Kler Mišel bolesna već četiri dana i da je u bolnici.

Zaražena je bakterijom E.coli koja uzrokuje želudačne i crevne probleme, a uzrok može biti zagađena reka Sena.

„Ovo je cirkus sa sportistima, kao merionetama,“ kazao je belgijski triatlonac Marten Van Riel.

Kvalitet vode Sene izazivao je sporove tokom Igara, a nekoliko treninga je otkazano. Takmičenje muškaraca je odloženo za prošlu sredu, da bi se na kraju održalo istog dana kad i za žene.

Organizatori su danas rekli da su uvereni da će se štafeta u ponedeljak održati uprkos otkazivanju današnjeg treninga.

„Poslednji rezultati analize potvrđuju da se kvalitet vode Sene na lokalitetu triatlona poboljšao u proteklih nekoliko sati, a analize ukazuju da će kvalitet vode biti u granicama prihvatljivog za Svetski triatlon“, piše u saopštenju.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari