Učinak srpskih sportista prvog takmičarskog dana na Olimpijskim igrama u Parizu (27. jul) 1Foto: EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Prvog takmičarskog dana na Olimpijskim igrama u Parizu, najbolji rezultat srpskih sportista ostvario je strelac Damir Mikec, koji se plasirao u finale discipline vazdušni pištolj 10 metara.

Mikec je u kvalifikacijama imao najbolji rezultat i u strašnjem finalu, koje počinje u 9:30 časova, biće u grupi favorita za osvajanje medalja.

Uspešna je bila i veslačica Jovana Arsić u skifu, koja u svojoj kvalifikacionoj grupi nije jurila rezultat, nego plasman, i rutinski se plasirala u četvrtfinale, koje je na programu u ponedeljak.

Veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković su u dubl skulu bili četvrti u grupi, pa će prolazak u polufinale morati da izbore kroz sutrašnji repesaž.

Džudistkinja Milica Nikolić je u prvom kolu kategorije do 48 kilograma pobedila Marušu Štangar iz Slovenije sa 1:0, ali je u osmini finala izgubila od Laure Martinez Abelende iz Španije. Borba je završena rezultatom 0:0, a u produžetku je Nikolić dobila treći žuti karton, što je automatska diskvalifikacija.

Plivačka štafeta u disciplini 4×100 metara slobodno, u sastavu Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Justin Cvetkov, bila je peta u svojoj kvalifikacionoj grupi, što je bilo dovoljno samo za 11. mesto.

Naša trofejna strelkinja Zorana Arunović nije uspela da prođe u finale u disciplini vazdušni pištolj 10 metara, jer je u kvalifikacijama zauzela 10 mesto, sa dva kruga manje od osmoplasirane. Šansu da dođe do medalje imaće u mešovitom dublu sa Mikecom.

Novak Đoković je u prvom kolu za svega 54 minuta rutinski pobedio australijskog tenisera Metjua Ebdena sa 6:0, 6:1, a u drugom kolu sastaće se sa Rafaelom Nadalom, ako Španac sutra savlada Martona Fučoviča.

Bokserka Sara Ćirković zaustavljena je u prvom kolu u bantam kategoriji, pošto ju je Tajlanđanka Jutamas Jitpong pobedila odlukom sudija 4:1.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari