Uplakano lice Angeline Topić dok je još bilo neizvesno ima li i za nju mesta u finalu (FOTO) 1Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Angelina Topić, evropska vicešampionka u skoku uvis, doživela je dramu u kvalifikacijama na svom olimpijskom debiju.

Zbog neviđenog peha da se povredi na zagrevanju neposredno uoči takmičenja njeno učešće je bilo neizvesno, a kada je stegla zube da uđe u borbu za odlazak u finale, našla se krajnjim naporom među 12 koje će se ogledati u nedelju od 19.55 časova.

Na 1,95 je rušila letvicu sva tri puta.

To joj je bio domet u predtakmičenju, a pod teretom koji se nenadano navalio na njena pleća pomislila je da joj ta visina neće biti dovoljna, o čemu je govorilo i njeno uplakano, potišteno lice iz nemoći što je htela više, a nije joj se dalo.

 

Možda je i neka sportska pravda htela da u finale uđe s poslednjeg, 12. mesta, koje je podelila sa Amerikankom Vašti Keningem. S njom je imala potpuno ista ostvarenja – išle su preko 1,88 i 1,92 iz trećeg, a sva tri puta bezuspešno na 1,95.

Prva ispod je ostala Nemica Imke Onen, koja je rušila iz prvog na 1,83, na prvoj visini, koji je Topić propustila, a Keningem preskočila iz prve.

Obe ove takmičarke su skalale u različitoj grupi od Topićeve.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari