Uroš Stevanović: Dobra odbrana sa igračem manje odlučila pobednika 1Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović rekao je da je njegova ekipa polufinalnu utakmicu na olimpijskom turniru odigrala bolje nego četvrtfinalnu, a da je pobednika duela protiv SAD odlučilo to što je srpski tim igrao dobro u odbrani sa igračem manje.

„Zadovoljni smo, ušli smo u finale Olimpijskih igara. Odigrali smo bolje nego u četvrtfinalu. Ono što hrabri, u tim elementima koji prave razliku u ovakvim utakmicama, u odbrani sa igračem manje smo bili fantastični. Ima i tu prostora za poboljšanje. Moraćemo bolje u finalu ako hoćemo da osvojimo zlato“, rekao je Stevanović novinarima u Parizu.

Vaterpolisti Srbije plasirali su se treći put uzastopno u finale Olimpijskih igara, pošto su u polufinalu pobedili selekciju SAD 10:6.

„Imali smo 18 isključenja i odlično se branili, ali u utakmicama koje odlučuju za prolaz dalje za medalju odbrana mora da bude na visokom nivou. Nama je raslo samopouzdanje u četvrtfinalu i sada u polufinalu, nadam se da će biti još bolje za dva dana u finalu. Odbrana kao odbrana nije bila bolja, ali igrač manje je napravio razliku u ovoj utakmici“, naveo je srpski selektor.

On je rekao da je i činjenica da je Srbija dvostruki uzastopni olimpijski šampion uticala i da su igrači koji su igrali na tim takmičenjima preneli iskustvo na ostale saigrače.

Srbija će u nedelju od 14 časova u finalu igrati protiv pobednika duela Mađarske i Hrvatske.

Stevanović je rekao da nije važno ko će biti protivnik u finalu i da će to biti veliki vaterpolo derbi.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari