Uroš Stevanović: Mi nikada nismo otpisani 1Foto: STARSPORT

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je u Beogradu da je reprezentacija na olimpijske igre otputovala da osvoji zlatnu medalju, i zahvalio se na osvajanju zlata igračima i celom stručnom štabu.

„Ne znam ko nas je otpisao. Mi kao grupa nismo otpisani, išli smo da osvojimo zlato. Tražio sam momcima da ne prate medije, da ne čitaju komentare, jer mi smo ti koji kreiramo mišljenje i atmosferu. Slava i hvala Bogu što je nagrađen naš trud i rad neverovatnim rezultatom“, rekao je Stevanović.

„Zahvalio bih se mom stručnom štabu. Prvo Dajani Zoretić, koja je spremila ekipu, trenerima Stefanu Ćiriću, Darku Biliću, Milošu Ostojiću, fizioterapeutima, doktorima, sportskom psihologu Andriji Geriću, sudiji Mihajlu Ćiriću. Zahvalio bih se i momcima za ovih godinu i po dana, čestitao bih im – ne što su olimpijski šampioni – nego što su pobedili ego sujetu, strahove, mane…“, dodao je on.

Srbija je u nedelju osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu savladavši u finalu Hrvatsku sa 13:11.

Stevanović je rekao i da jedina ekipa koju je želeo da Srbija izbegne u četvrtfinalu jeste Grčka.

„Grčka nas je dobila tri utakmice na velikim takmičenjima, plus dve trening utakmice. Ovog leta smo se dobro spremili i za Grčku, i za Ameriku i za Hrvatsku, ekipe koje su slične po individualnom kvalitetu. Dobili smo na samopouzdanju posle Grčke, pa smo posle odigrali skoro perfektno, posebno u finalu. Teško je to spremiti u dva dana. Bili smo najbolji kada je bilo najpotrebnije“, rekao je Stevanović.

„Tempirali smo formu za četvrtfinale, baš zato što smo na prethodna dva takmičenja tu zaustavljeni. Morali smo da skinemo opterećenje sa igrača. Uspešno smo odradili taj deo posla“, rekao je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari