Usmeravanje ka Parizu: Srbija protiv Portorika stupila na pobednički kolosek, Jokić ostao na ivici četvrtog tripl-dabla u olimpijskoj istoriji 1Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Poraz protiv Amerikanaca je bio neizbežan, pobeda protiv Portorika je bila neupitna.

Košarkaši Srbije su postigli prvi od dva planirana uspeha.

Nameravaju, dok se takmičenje po grupama na olimpijskom turniru odvija u Lilu, da im i Južni Sudan, afrički debitant, bude u subotu 3. avgusta (21 čas) usputna stanica ka Parizu, gde se u „Bersiju“ kreće od četvrtfinala ka medaljama.

Portoriko, povratnik na olimpijadu posle 20 godina, nije pravio našoj muškoj reprezentaciju problem kao što je njegov ženski tim uneo paniku i srtepnju u redove košarkašica Srbije, koje od gotovog umalo da naprave veresiju.

Upozorenja selektora Pešića da iz neozbiljnog pristupa može svašta nepovoljno da se izrodi urodila su plodom.

Ostvarena je pobeda sa 107:66 (24:12, 28:23, 27:16, 28:15), ubedljivija nego i na Mundobasketu u Manili prošle godine (94:77).

Rival je uspeo da parira samo trojkama koje su ga povremeno služile, ali su bile nedovoljne da se stigne bezbrižna prednost naših.

Šansu su dobili i Davidovac, koji se oporavio od povrede, i Plavšić. I oni su se upisali u strelce kao što su i svi ostali.

Jokić, koji je izašao s terena na pola minuta pre kraja treće četvrtine i nije se vraćao, ostao je na ivici tripl-dabla (15 poena, 5-7 za dva, 4-5 slobodna bacanja, 15 skokova, devet asistencija), koji mu je u NBA ligi kao dobar dan, a na olimpijskim igrama je takva retkost da je viđen samo triput.

 

 

 

 

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari