Vaterpolisti posle debakla: Sve nas je sramota, ali nije tragedija 1Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Vaterpolisti Srbije teško prihvatili debakl koji su doživeli od Australije (8:3) u drugom kolu Olimpijskih igara.

Užasnu utakmicu odigrali su puleni selektora Uroša Stevanovića protiv selekcije koja je na Igre došla sa desetoricom debitanata.

Ako je i odbarna delovala bolje u drugom poluvremenu, napad je svo vreme bio neprepoznatljivo loš. Nije bilo razlike ni kada su vaterpolisti Srbije imali igrača više u bazenu.

Podatak da su u provm poluvremnu šutirali 1/11 iz igre možda i najbolje oslikava nivo igre koji su prikazali.

– Sramotno izdanja u svakom smislu, najveća odgovornost je na meni kao treneru što je ekipa izgledalo ovako. Idemo dalje, imamo sledeće tri utakmice, moramo da se vadimo protiv boljih protivnika. Jednostavno naš napad nije funkcionisao ni u jednom trenutku. Ne znam ni da li smo dolazili u napad. Niti smo imali dodavanja, niti agresivnost, niti su to bili naši šutevi. Nismo izgledali kako smo izgledali u prethodnom periodu, pogotovu u ovom pripremnu. Neka mentalna blokada, strah, šta li je. Kao da nismo došli na utakmicu. Sad ćemo da uradimo analizu. Ovo mora da se analizira, da se vidi šta je bio problem. Jednostavno mora da se igra mnogo bolje da bismo igrali u četvrtfinalu, sad smo doveli i to u pitanje – razočaran je bio selektor Stevanović.

Oseća sramote zbog prikazanog protiv Australije imao je i Strahinja Rašović.

– Nije tragedija, ali sve nas je malo i sramota ove razlike. Napad nam nije funkcionisao, odbrana je je još bila dobra. U napadu se uvukla neka nesigurnost. Njihov golman je branio sjajno, nismo mogli da pronađemo put do gola, oni su to postepeno koristili, sticali sigurnost i pobedii. Nismo mogli da savladamo njihovog golmanu, njihovu odbranu. Kad krene nizbrdo, sve ide nizbrdo. I lopta i šut i sve živo. Nije prvi put da to doživljavamo, mada sam malo ređe to doživljavao u reprezentacije. Ali tako je kada se uvuče to nešto, borite se protiv toga, ali ako taj dan ne ide – ne ide.

Na redu je meč sa reprezentacijom Šoanije i to već u četvrtak od 12 časova.

– Bitno je da dignemo glavu gore. Poučen ranijim iskustvima iz Tokija i Riju, tek je drugo kolo. Stvarno verujem u nas, u moje drugove u reprezentaciji. Imamo još tri jako bitne utakmice u grupi, najbitnije je nam da se domognemo četvrtfinala. Najteže je mentalno se izdići iz ovog poraza, sad treba ustati i nastaviti dalje. Tu ćemo pokazati našu snagu. Nigde drugde. Ovo je glava. Ova utakmica je danas glava. Nismo mi promašili šuteve jer ne znamo da šutnemo, nego se uvuče nesigurnost, izgubili smo samopouzdanje, to ćemo ispraviti sigurno.

Sava Ranđelović apostrofirao je lošu igru sa igračem više. Srbija je gotovo ostala bez realizacije u tom segmentu igre.

– Od početka nismo ušli kako smo želeli. Nismo mogli da damo gol sa igračem više. Oni su se dobro branili, bili su agresivniji od nas.Nije nas služio šut, bili smo nekako uspavani. Kasnije smo se probudili, ali kasno je bilo. Ostajemo da izvučemo pouke i da se pripremimo za Španiju. Ništa nije gotovo. Jedna velika lekcija za nas.Imamo još tri utakmice u grupi za popravni. Izabrali smo teži put, ali i u Riju smo izgubili od Brazila, koji je dosta slabiji od nas. Ostaje nam da se skupimo. Nismo zaboravili da igramo.Ova jedna utakmica se desila. Videćemo zbog čega, šta je razlog. Što pre ovo moramo da zaboravimo, da krenemo da razmišljamo o sledećoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari