Vaterpolisti Srbije otputovali na Olimpijske igre 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je za Pariz na Olimpijske igre, preneo je Vaterpolo savez Srbije (VSS).

„Najvažnije je da smo svi zdravi i da tokom priprema nismo imali problema. Zadovoljan sam, ono što smo planirali smo i uradili. Nama trenerima uvek treba neki dan više za rad a verovatno se igrači se ne slažu sa tm. Nedostajao nam je još neki sparing ili turnir“, izjavio je selektor Uroš Stevanović, a preneo VSS.

Srbija će u Parizu braniti zlatnu medalju sa Igara u Tokiju 2020, a naši vaterpolisti su osvojili zlato i na Igrama u Rio De Žaneiru 2016.

„Vaterpolo turnir je najteži. Osam utakmica, igra se svaki drug dan, ni jedan ekipni sport nema takav program. Prvi cilj je četvrtfinale i to je realno. Želimo pobede u prve dve utakmice kako bi se u nastavku mirno uigravali za najvažniju utakmicu, a to je uvek četvrtfinale. Sada smo najspremniji u proteklih godinu i po dana“, dodao je Stevanović.

Srbija će na OI igrati u Grupi B sa Španijom, Australijom, Francuskom, Japanom i Mađarskom.

„Uvek je konkurencija bila jaka. Samo je u prethodna dva ciklusa Srbija bila dominantna pa su se ostali borili za preostale dve medalje. Inače je medalje želelo bar osam timova. Sada je drugačije i svi vide svoju šansu, imaju veliku želju da dođu do odličja“, rekao je Stevanović.

Srbija će prvi meč na Igrama odigrati 28. jula, a protivnik je Japan.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari