Veslači Srbije danas putuju za Pariz 1Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Veslački tim Srbije otputovaće danas za Pariz na završene pripreme pred Olimpijske igre, a tim povodom u Beogradu je održana konferencija za novinare na kojoj su govorili reprezentativci Martin Mačković, Jovana Arsić, Nikolaj Pimenov, kao i njihov trener Nikola Stojić.

„Mislim da smo spremni. Dosta smo dobro radili ovaj poslednji period. Iako smo se Nikolaj i ja tek kvalifikovali pre mesec i po dana, nismo se previše takmičili zajedno, ali ovih poslednjih mesec dana je bilo odlično. U dobroj smo formi, zdravi smo, zadovoljan sam kako ide čamac i spremni smo da se trkamo sa svima“, izjavio je Mačković.

Jovana Arsić je rekla da su srpski veslači „dobro radili“ u prethodnom periodu, i da su pripreme u Parizu „šlag na torti“.

„Mislim da sam dobro radila u prethodnom periodu, a ove završne dve nedelje su poput šlaga na torti. Nadam se da će sve ići u najboljem redu i da ćemo uspeti sve da odradimo kako treba. Što se tiče ciljeva, to ostavljam isključivo za sebe, ali najbitnije je da ostvarimo ono što je meni i mom timu bitno i da ostanemo fokusirani do kraja“, izjavila je Arsić.

Nikolaj Pimenov i Martin Mačkovič će predstavljati Srbiju u dubl skulu, a Jovana Arsić u skifu.

„Najbitnija stvar je da smo zdravi, fokusirani i da imamo jasan cilj. Čamac dobro ide, imamo dosta iskustva, trenirali smo zajedno celu zimu i verujem da smo spremni“, rekao je Pimenov.

Trener reprezentacije Nikola Stojić je čestitao svim takmičarima na izborenom plasmanu na Olimpijske igre.

„Prvo bih želeo da čestitam sportistima koji su se kvalifikovali za Olimpijske igre. Zahvalio bih se Olimpijskom komitetu Srbije na podršci, predsedniku Božidaru Maljkoviću, potpredsedniku Žarku Zečeviću i generalnom sekretaru Đorđu Višackom. Predstoji nam još 16 dana u Parizu gde ćemo obaviti završne pripreme i nadam se da ćemo biti spremni“, rekao je Stojić.

Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula, i traju do 11. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari