Vučić: Srbija među sedam zemalja sa najvišim nagradama za medalje na Olimpijskim igrama 1Aleksandar Vučić: Foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija među prvih sedam zemalja u svetu, po visinama nagrada za sportiste koji osvoje medalju na letnjim Olimpijskim igrama u Parizu.

„Zbog toga nam zavide iz mnogo razvijenijih zemalja, ne samo iz regiona“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u „Srpskoj kući“ u Parizu.

On je ocenio da je ceremonija otvaranja Olimpijskih igara sinoć bila za različite ukuse, kao i da je bilo delova koji se nekima možda nisu sviđali, ali da mediji u Srbiji o tome pišu u zavisnosti pod čijim su uticajem, da li su „proruski“ ili „prozapadni“.

„U svim našim medijima proruskim vidite samo negativne tekstove o Olimpijadi, ovi drugi su dobili nalog da pišu sve pozitivno“, ocenio je Vučić.

Vučić, koji je u Parizu prisustvovao otvaranju OI, kaže da je razgovarao sa većinom sportista pre nego što su došli na Olimpijadu, kao i da srpske ekipe odlikuje to što nema „kupljenih sportista“, odnosno sportista iz drugih zemalja kojima je dato državljanstvo samo da bi predstavljali Srbiju.

Najnovije informacije o dešavanjima na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari